Νικητές στη Λάρνακα Αστρεινίδης και Φούζας (vid)

 
Φίλιππος Αστρεινίδης & Χάρης Φούζας
Φίλιππος Αστρεινίδης & Χάρης Φούζας
tennisnews team Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 - 14:44

Ο Φίλιππος Αστρεινίδης και ο Χάρης Φούζας ολοκλήρωσαν την άψογη εβδομάδα τους στα διπλά με τίτλο στο διεθνές τουρνουά της ITF που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Herodotou Tennis Academy, στη Λάρνακα.

Οι δυο Έλληνες αθλητές, επικράτησαν σήμερα των Λιθουανών Edas Butvilas και Ainius Sabaliauskas, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-2, 7-5, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο διπλό του Larnaca Trust Insurance, τουρνουά της κατηγορίας Grade 4 του ITF Juniors Tour.

4 νίκες χρειάστηκαν για να φτάσουν ως τον τίτλο οι Αστρεινίδης και Φούζας, που σε δυο αναμετρήσεις χρειάστηκε να παίξουν super tie-break. Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τους Κύπριους Πόλη Κουρσάρο και Χρήστο Τιμίνη, με 4-6, 6-0, 10-4. Στα προημιτελικά κέρδισαν τον Ρουμάνο Andrei Cuceu και τον Κορεάτη Min Jae Kim με 6-2, 3-6, 11-9, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν ευκολότερα τον Λιθουανό Dominykas Stonkus και τον Κύπριο Χρήστο Ζωνιά, με 6-1, 6-2.

Στα μονά της διοργάνωσης της Herodotou Tennis Academy, ο Φούζας είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, κερδίζοντας τους Darius Eftekhar (6-3, 6-3) και Stonkus (6-2, 6-1), πριν τον σταματήσει ο Βρετανός Harry Rock (4-6, 6-2, 6-3). Βρετανικό εμπόδιο είχε και ο Αστρεινίδης, που γνώρισε την ήττα από τον Roan Jones στον 1ο γύρο (6-2, 6-3).

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος στα διπλά στο ITF Tour για τον Φούζα, που τον Σεπτέμβριο είχε κατακτήσει το τουρνουά της Grade 2 κατηγορίας στο Κάιρο, με συμπαίκτη τον Πορτογάλο Tiago Pereira.

Για τον Αστρεινίδη ήταν ο 2ος διαδοχικός τίτλος, καθώς είχε κερδίσει και το προηγούμενο τουρνουά που συμμετείχε στη Λεμεσό μαζί με τον Βαγγέλη Κυπριώτη, ενώ συνολικά έφτασε τους 4 τίτλους στα διπλά ITF διοργανώσεων, όλους κερδισμένους το 2020.

Στιγμιότυπα από τον τελικό:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots