Διπλή πρόκριση σε ημιτελικούς για την Παύλου

 
Δήμητρα Παύλου
Δήμητρα Παύλου
tennisnews team Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 - 8:01

Η Δήμητρα Παύλου πανηγύρισε δυο προκρίσεις σε ημιτελικούς μέσα σε λίγες ώρες, για τα μονά και τα διπλά του διεθνούς πρωταθλήματος που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στη Λάρνακα της Κύπρου.

Ακόμα έναν τίτλο, τον 3ο στη Λάρνακα, διεκδικεί η Δήμητρα Παύλου, μετά από τις δυο συνεχόμενες πρωτιές που είχε σε διοργανώσεις της ITF τον περασμένο Σεπτέμβριο, που αποτέλεσαν και τους πρώτους τίτλους της σε τουρνουά μονών στο ITF Tour.

Την Πέμπτη, η 16χρονη Δήμητρα επικράτησε της Εσθονής Liisa Varul με 7-5, 7-6 (4) έπειτα από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, για να μπει στα ημιτελικά του Larnaca Trust Insurance της Grade 4 κατηγορίας, που διεξάγεται στα σκληρά γήπεδα της Herodotou Tennis Academy.  

Στα προηγούμενα παιχνίδια της σ' αυτή την εβδομάδα δεν είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες η Ελληνίδα αθλήτρια, κερδίζοντας στον 1ο γύρο την Άννα Δεμιρτζή με 6-1, 6-0 και στον 2ο γύρο την Kate Mansfield, με 6-1, 6-4. Μέχρι στιγμής δεν έχει απωλέσει σετ, ενώ μετράει 15 νίκες σε 17 αναμετρήσεις φέτος για το ITF Tour, έχοντας δώσει όλες τις αναμετρήσεις στους 2 τελευταίους μήνες!

Σήμερα, θα αντιμετωπίσει τη 15χρονη Λιθουανή Emilija Trerijonaite, μια παίκτρια που βρίσκεται στο Νο.3 του ταμπλό και στο Νο.535 της παγκόσμιας κατάταξης των κοριτσιών U18. Η Δήμητρα βρίσκεται στο Νο.1 του ταμπλό και στο Νο.282 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παράλληλα, η Παύλου διεκδικεί τον τίτλο και στο διπλό, μαζί με τη Δέσποινα Μαστροδήμα. Οι Ελληνίδες παίκτριες κέρδισαν τις Κύπριες Δεμιρτζή και Βικτώρια Σαββίδη με 2-6, 6-4, 11-9 σε ένα αμφίρροπο έως και τον τελευταίο πόντο ματς και μπήκαν στα ημιτελικά, όπου θα αναμετρηθούν με τις Εσθονές Brit Martin και Liisa Varul.

Στο ταμπλό του διπλού αγοριών συνεχίζουν οι Φίλιππος Αστρεινίδης και Χάρης Φούζας, που επίσης πέτυχαν μια πολύ δύσκολη νίκη επί των Andrei Cuceu και Min Jae Kim χθες, με 6-2, 3-6, 11-9. Σήμερα, οι δυο Έλληνες παίκτρες θα αντιμετωπίσουν τον Κύπριο Χρήστο Ζωνιά και τον Λιθουανό Dominykas Stonkus, για μια θέση στον τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots