Πρωταθλήτρια η Λάκη στο Lousada (pics)

 
Nadezda Khalturina & Μιχαέλα Λάκη
Nadezda Khalturina & Μιχαέλα Λάκη
tennisnews team Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 - 22:27

Η Μιχαέλα Λάκη και η συμπαίκτριά της, Nadezda Khalturina, κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό της διοργάνωσης της Grade 3 κατηγορίας, που φιλοξενήθηκε στο Lousada της Πορτογαλίας.

Η Μιχαέλα και η Ρωσίδα παρτενέρ της, κέρδισαν δυο αγώνες την Κυριακή στα χωμάτινα γήπεδα του Lousada Tenis Atlantico, χάνοντας μόλις 9 games!

Πρώτα κέρδισαν την Πορτογαλίδα Matilde Jorge και τη Βρετανίδα Sashi Kempster για τον εξ αναβολής ημιτελικό, με 6-1, 6-3. Λίγο αργότερα έπαιξαν και στον τελικό, επικρατώντας της Ισπανίδας Ariana Geerlings και της Ιταλίδας Anna Paradisi με 6-4, 6-1.

Δεν έχασαν σετ όλη την εβδομάδα Μιχαέλα και Khalturina, καθώς είχαν κερδίσει ακόμα τις Anastasia Abbagnato και Kristina Kuksina με 7-5, 6-0 και τις Yoana Dudova και Emilija Pranyte με 6-0, 6-2 τις προηγούμενες μέρες.

Για τη Μιχαέλα ήταν ο 3ος τίτλος στα διπλά σε διοργάνωση της ITF και ο σημαντικότερος που έχει κερδίσει, καθώς οι δυο πρώτοι είχαν έρθει σε διοργανώσεις της Grade 5 κατηγορίας, στη Μυτιλήνη και στη Ρόδο το 2018 (με συμπαίκτρια την Αθηνά Πήττα).

Στο μονό του τουρνουά του Lousada, θυμίζουμε πως η 15χρονη Ελληνίδα είχε επίσης μια πολύ καλή εβδομάδα, φτάνοντας έως την ημιτελική φάση. Πέτυχε 3 νίκες κόντρα στη Λιθουανή Pranyte (6-0, 6-3), στην Πορτογαλίδα Mariana Campino (3-6, 6-2, 6-1) και στην Αμερικανίδα Qavia Lopez (6-3, 6-3), πριν ηττηθεί έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι από τη Βρετανίδα Amelia Bissett, No.141 στην παγκόσμια κατάταξη στα 18άρια, με 7-5, 3-6, 3-6.

Να σημειωθεί πως η Bissett κέρδισε και τον τελικό σήμερα, χάνοντας μόνο 6 games από την Αμερικανίδα Jenna DeFalco (6-4, 6-2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots