Στα ημιτελικά Παύλου και Χαντάβα

 
Δήμητρα Παύλου
Δήμητρα Παύλου
tennisnews team Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 - 12:04

Η Δήμητρα Παύλου και η Θεοδώρα Χαντάβα προελαύνουν αυτή την εβδομάδα στα Σκόπια, καθώς προκρίθηκαν αμφότερες στα ημιτελικά του Skopje Open της ITF, όπου θα αναμετρηθούν για μια θέση στον τελικό. Παύλου και Δέσποινα Μαστροδήμα προκρίθηκαν και στον τελικό του διπλού, ενώ στον τελικό του διπλού στα αγόρια θα παίξουν Θοδωρής Μητσάκος και Γιάννης Κουντουράκης.

Με έντονη ελληνική παρουσία και πολλές επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα διεξάγεται αυτή την εβδομάδα το Skopje Open, ένα τουρνουά της Grade 4 κατηγορίας της ITF.

Την Παρασκευή, η Δήμητρα Παύλου κέρδισε τη Jana Stojanova με 6-2, 6-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπως και η Θεοδώρα Χαντάβα, η οποία απέκλεισε την Defne Cirpanli, Νο.4 στο ταμπλό, με 1-6, 6-4, 6-2. Σήμερα, οι δυο Ελληνίδες παίκτριες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για μια θέση στον τελικό.

5 παίκτριες από την Ελλάδα, οι Σόνια Κατσάλη, Ελευθερία Κούσουλα, Ραφαέλα Πλατσιώτα, Ελένη Λαζαρίδου και Δέσποινα Μαστροδήμα ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στη φάση των "16", ενώ στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκε και η Άννα Νοβρατίδου.

Στα αγόρια, ο Θοδωρής Μητσάκος πέτυχε 2 νίκες εις βάρος των Luka Jankuloski (6-3, 6-1) και Ekansh Kumar (5-7, 6-3, 6-4) για να μπει στα προημιτελικά, όπου τον σταμάτησε ο Σέρβος Nikola Zekic (0-6, 1-6). Στον 2ο γύρο ολοκλήρωσε τις πορείες τους οι Δημήτρης Παλιούρας και Γιάννης Κουντουράκης, ενώ στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκε ακόμα ο Αχιλλέας Κουσαρίδης. Ο Κουσαρίδης, όπως και ο Παλιούρας, έπαιξαν και στα προκριματικά πριν μπουν στο κυρίως ταμπλό.

Στο διπλό και οι δυο τελικοί, που είναι προγραμματισμένοι για σήμερα, θα έχουν ελληνική εκπροσώπηση. Στα κορίτσια, οι Παύλου και Μαστροδήμα κέρδισαν χθες τις Defne Cirpanli και Aleksandra Simeva, No.2 ζευγάρι στο ταμπλό, με 6-4, 6-4. Στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τη Βουλγάρα Denislava Glushkova και την Τουρκάλα Melisa Senli, No.1 στο ταμπλό.

Στον τελικό του διπλού αγοριών, οι Γιάννης Κουντουράκης και Θοδωρής Μητσάκος κέρδισαν τους Σέρβους Luka Kurtovic και Nikola Zekic με 6-3, 6-4 και μπήκαν στον τελικό, όπου θα παίξουν με τους Αμερικανούς Samir Banerjee και Ekansh Kumar, No.1 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots