Δυο ημιτελικοί για τον Φούζα στο Αλγέρι

 
Δυο ημιτελικοί για τον Φούζα στο Αλγέρι
Δυο ημιτελικοί για τον Φούζα στο Αλγέρι
tennisnews team Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 - 14:22

Μια εξαιρετική εβδομάδα είχε ο Χάρης Φούζας στο Αλγέρι της Αλγερίας, παίζοντας σε δυο ημιτελικούς στο διεθνές τουρνουά ITF Junior Mehdi Bouras. Στο Αλγέρι αγωνίστηκε και ο Βαγγέλης Κυπριώτης.

Ο Φούζας πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στα μονά και στα διπλά της διεθνούς διοργάνωσης της Αλγερίας, για να φτάσει και στα δυο ταμπλό μέχρι τα ημιτελικά.

Στα μονά, ξεκίνησε την προσπάθειά του με νίκη επί του Αλγερινού Mohamed Said Ounis, με 6-3, 6-1. Στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Ισπανό Hugo Salmeron, με 6-2, 6-2. Στα προημιτελικά χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, για να επικρατήσει του Πορτογάλου Tiago Pereira, με 3-6, 6-3, 6-3.

Η πορεία του 18χρονου Έλληνα τενίστα, ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά από το Νο.1 του ταμπλό και Νο.67 της παγκόσμιας κατάταξης U18 της ITF, τον Γάλλο Mehdi Sadaoui, τον οποίο ο Χάρης κοίταξε στα μάτια για ένα σετ, αλλά μετά την απώλεια του "λύγισε" και ηττήθηκε με 7-5, 6-0.

Στο κυρίως ταμπλό του μονού αγοριών του ITF Junior Mehdi Bouras, αγωνίστηκε και ο Βαγγέλης Κυπριώτης, ο οποίος κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Κενυάτη Kael Shalin Shah με 6-0, 6-2, αλλά ηττήθηκε στον 2ο γύρο από τον Ισπανό Alex Padro Parra, με 6-4, 6-3.

Στο διπλό των αγοριών, οι δυο Έλληνες αθλητές αγωνίστηκαν μαζί και έφτασαν μέχρι την ημιτελική φάση. Πρώτα κέρδισαν τους Rayan Benhabiles και Yehor Teperev με 6-2, 6-0 και στον 2ο γύρο επικράτησαν έπειτα από ένα πολύ δύσκολο ματς των Αλγερινών Aymen Abderrahmene Ali Moussa και Matis Amier, με 6-1, 6-7 (6), 10-7. Στα ημιτελικά Φούζας και Κυπριώτης ηττήθηκαν από τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Ισπανό Miguel Perez Pena και τον Sadaoui, με 6-3, 3-6, 10-8, σε ακόμα ένα πολύ κλειστό ματς.

Φωτογραφία: Giannis Fountis Photography

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots