Πέρασαν στην 8άδα Φασουλά και Αστρεινίδης

 
Ελένη Φασουλά
Ελένη Φασουλά © tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 - 20:57

Με φόρα συνεχίζουν στα γήπεδα της Αιγύπτου, η Ελένη Φασουλά και ο Φίλιππος Αστρεινίδης, καθώς εξασφάλισαν την πρόκριση τους στα προημιτελικά της junior διοργάνωσης στο Κάιρο.

Αρκετές ελληνικές συμμετοχές έχουμε και αυτή την εβδομάδα στην Αίγυπτο και πιο συγκεκριμένα στο Κάιρο. Στην 8άδα του χωμάτινου τουρνουά της κατηγορίας G4, πέρασαν η Ελένη Φασουλά και ο Φίλιππος Αστρεινίδης.

Στο ταμπλό των κοριτσιών είχαμε πολλές συμμετοχές, με τις, Στυλιανή Ρουσσοπούλου, Χαρα Γραμματικάκη, Ιφιγένεια Κάφκα, Μαρία Γερωγιάδου και Ελένη Φασουλά.

Η Ρουσοπούλου έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο, χάνοντας με 6-2, 6-4, από την Αιγύπτια Jarmine Sherif, Νο.10 του ταμπλό. Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε και η Μαρία Γεωργιάδου, που έπεσε στον δρόμο της Νο.4 Hagar Ramadan επίσης από την Αίγυπτο, γνωρίζοντας την ήττα με, 7-5, 4-6, 6-3.

H Ιφιγένεια Κάφκα και η Χαρά Γραμματικάκη, ηττήθηκαν στην πρεμιέρα τους, με 2-0 και 2-1 αντίστοιχα.

Η Ελένη Φασουλά έχει πετύχει μέχρι στιγμής το 3 στα 3, πετώντας έως την 8άδα. Στις "16" βρέθηκε απέναντι στην Serafina Shastova από την Ρωσία, την οποία νίκησε με 6-4, 6-2.

Για μια θέση στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Meritxell Boix Molla από την Ισπανία.

Στο ταμπλό των αγοριών, έδωσαν επίσης αρκετά παιδιά το παρόν. Ο Φίλιππος Ζαχιώτης, ο Βαγγέλης Κυπριώτης, ο Χαράλαμπος Φούζας και ο Φίλιππος Αστρεινίδης, κατέβαλαν τις προσπάθειες τους στο Κάιρο.

Ο Ζαχιώτης κατάφερε να φτάσει έως τον 2ο γύρο, χάνοντας έπειτα από ένα δύσκολο ματς με 2-6, 7-6 (4), 6-1, από τον Abdelrahman Argoun από την Αίγυπτο. Επίσης, ο Κυπριώτης δεν ξεπέρασε το εμπόδιο του Hady El Kordy στην πρεμιέρα του, χάνοντας με 2-0.

Έως την 16άδα έφτασε ο Χαράλαμπος Φούζας ο οποίος ήταν και Νο.2 του ταμπλό, εκεί όμως ηττήθηκε από τον Πορτογάλο Eduardo Morais, με 6-1, 6-4.

Αντίθετα, ο Φίλιππος Αστρεινίδης που συνεχίζει δυνατά για ακόμα μια εβδομάδα, κέρδισε με 6-2, 6-2, τον Danyil Shcheblykin και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Ο νεαρός τενίστας δεν έχει χάσει ακόμα σετ σε 3 αναμετρήσεις που έχει δώσει στην διοργάνωση.

Με φόντο τα ημιτελικά ο Αστρεινίδης θα κοντραριστεί με τον Youssef Sadek από την Αίγυπτο, Νο.4 στο ταμπλό.

Στα ταμπλό των διπλών επίσης έχουμε δυνατές παρουσίες. 

Στα αγόρια οι, Φούζας και Ζαχιώτης συνεργάστηκαν, σημειώνοντας 2 νίκες, εξασφαλίζοντας την είσοδο τους στα προημιτελικά, ενώ επίσης την παρουσία τους στους "8" σφράγισαν και το δίδυμο Αστρεινίδης - Κυπριώτης, οι οποίοι μάλιστα είναι και Νο.2 στο ταμπλό.

Στα κορίτσια, η Ελένη Φασουλά σε συνεργασία με την Αιγύπτια Hagar Ramadan, προκρίθηκε στα προημιτελικά των διπλών, εκεί όπου τα 2 κορίτσια θα αντιμετωπίσουν τις Mariam Ibrahim και Jermine Sheif από την Αίγυπτο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots