Ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στη Χάιφα

 
Ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στη Χάιφα
Ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στη Χάιφα
tennisnews team Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 - 6:40

Η ελληνική αποστολή U12, αποτελούμενη από την Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, τη Μυρτώ Πρωιμάκη, τον Φώτη Σκαλτσογιάννη και τον Νίκο Μακρή, σημείωσε πολλές επιτυχίες αυτή την εβδομάδα στη Χάιφα του Ισραήλ για το International Team U12 & Individual Event. 

O απολογισμός της ελληνικής ομάδας ήταν πολύ καλός. Στο ομαδικό τουρνουά, η ομάδα μας κατέκτησε την 3η θέση. Αρχικά, η ομάδα μας πήρε bye για τα ημιτελικά, όπου ηττήθηκε με 4-2 από τη διοργανώτρια χώρα, το Ισραήλ. Στη συνέχεια τα ελληνόπουλα αγωνίστηκαν για την 3η θέση και επικράτησαν με 4-0 της Βουλγαρίας.

Ακολούθησε το ατομικό τουρνουά, όπου τα ελληνόπουλα επίσης σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες. Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου κατέλαβε την 3η θέση του κυρίως ταμπλό. Κέρδισε την Stefaniya Neparent με 6-0 και τη Mai Fadida με 6-4. Στα ημιτελικά ηττήθηκε από την Κύπρια Άννα Δεμιρτζή με 6-2, 6-4 και στον αγώνα της 3ης θέσης κέρδισε την Zlata Chinnova με 6-1.

Η Μυρτώ Πρωιμάκη έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του κυρίως ταμπλό, κερδίζοντας στον 1ο γύρο την Aisha Bikbulatova με 6-2. Στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από την Zlata Chinnova.

Ο Νίκος Μακρής πήρε την 1η θέση στο consolation ταμπλό. Στο κυρίως ταμπλό είχε κερδίσει τον Selim Chagylov με 6-0, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στα προημιτελικά από τον Ivan Ivanov, με 6-7. Στη συνέχεια κέρδισε κατά σειρά τον Κύπριο Κωνσταντίνο Μεγάλεμο με 6-3, τον Ισραηλινό Leon Sloshenski με 6-3 και τον Βούλγαρο Dimitar Kisimov με 6-1, για να πάρει την 1η θέση στο consolation.

Τέλος, ο Φώτης Σκαλτσογιάννης γνώρισε την ήττα στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό από τον Javokhirbek Mirzakamolov με 6-0 και έπαιξε στο consolation ταμπλό. Εκεί κέρδισε τον Mark Haidt με 6-0, αλλά ηττήθηκε στα προημιτελικά από τον Itay Ezra, με 3-6.


Οι παίκτες και οι παίκτριες της ομάδας μας και ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Χρήστος Μούρτζιος

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots