Το όνειρο συνεχίζεται για τον Αστρεινίδη!

 
Το όνειρο συνεχίζεται για τον Αστρεινίδη!
Το όνειρο συνεχίζεται για τον Αστρεινίδη!
tennisnews team Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 - 19:51

Η "προέλαση" συνεχίζεται για τον Φίλιππο Αστρεινίδη στο Plantation της Φλόριντα, με τον Έλληνα αθλητή να πετυχαίνει ακόμα μια πολύ σημαντική νίκη, που τον έστειλε στην τελική 8άδα του Orange Bowl!

Ο Αστρεινίδης συνεχίζει την πολύ εντυπωσιακή πορεία του στο Orange Bowl, στην κατηγορία των 16 ετών. Ο νεαρός Έλληνας αθλητής επιβλήθηκε του Αμερικανού Adam Duan με 6-4, 6-4 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του πολύ δυνατού τουρνουά της Φλόριντα.

Αυτή ήταν η 7η νίκη για τον Αστρεινίδη, που χρειάστηκε να πετύχει 4 νίκες στο προκριματικό ταμπλό, για να μπει στο κυρίως ταμπλό, όπου ήδη έχει αποκλείσει 3 παίκτες.

Στα προκριματικά, ο 16χρονος Έλληνας τενίστας είχε αποκλείσει κατά σειρά τους Michael Nicholls (6-1, 6-1), Javier Ernesto Aranda Alvarez (6-1, 6-2), Julian Desousa (7-5, 2-6, 10-4) και Kaj Quirijns (6-2, 6-1).

Μπήκε στο κυρίως ταμπλό, όπου κέρδισε αρχικά τον Kyle Kang με 5-7, 6-2, 6-4, για να μπει στον 2ο γύρο. Εκεί επικράτησε χθες του James Delgado με 6-3, 7-6 (5) και μπήκε στη φάση των "16", όπου κέρδισε πριν από λίγο τον Adam Duan με 6-4, 6-4.

Αύριο ο Φίλιππος θα συνεχίσει την προσπάθειά του με φόντο πλέον ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του Orange Bowl, το οποίο θα διεκδικήσει απέναντι σε έναν εκ των Gonzalo Bueno και Jack Anthrop. Ο Anthrop, που είναι Αμερικανός και είναι 16 ετών, βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό και στο Νο.217 της παγκόσμιας κατάταξης U18 της ITF, ενώ ο Bueno είναι από το Περού και βρίσκεται στο Νο.595 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF, στα 15 του χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots