Τίτλος για τον Μητσάκο στη Μάλτα

 
Τίτλος για τον Μητσάκο στη Μάλτα
Τίτλος για τον Μητσάκο στη Μάλτα
tennisnews team Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 - 3:30

Ο Θοδωρής Μητσάκος είχε μια εκπληκτική εβδομάδα στο Marsa της Μάλτας, όπου κατέκτησε τον τίτλο στα διπλά του Tennis Europe 16 & Under, ενώ ήταν ημιφιναλίστ στα μονά.

Ο Μητσάκος και ο Μαλτέζος παρτενέρ του, Alex Degabriele, είχαν μια φανταστική εβδομάδα στο Marsa της Μάλτας και κατέκτησαν τον τίτλο, κερδίζοντας και τους 4 αγώνες που έδωσαν.

Στην πρεμιέρα τους, συνέτριψαν τους Σέρβους Stahinja Cejovic και Mihajlo Stanojevic, με 6-0, 6-0. Στα προημιτελικά κέρδισαν τους Julius Augunas και Tiago Boschmans με 6-4, 6-2, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν τους Βούλγαρους Martin Despodov και Viktor Markov, No.2 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2.

Στον τελικό έδωσαν τη δυσκολότερη μάχη τους οι Μητσάκος και Degabriele, επικράτησαν ωστόσο και των Σέρβων Zoran Ludoski και Aleksa Pisaric, No.1 στο ταμπλό, με 6-2, 4-6, 10-8, έπειτα από ένα πολύ κλειστό ματς.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος στην καριέρα του Μητσάκου σε διοργάνωση της Tennis Europe, ο πρώτος στα διπλά και ο πρώτος γενικά σε τουρνουά της κατηγορίας των 16 ετών, καθώς οι άλλοι δυο ήταν στην κατηγορία των 14 ετών, το 2017 στο Paola της Μάλτας και το 2018 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Και στα μονά ο Έλληνας αθλητής είχε μια πολύ καλή παρουσία, φτάνοντας μέχρι την ημιτελική φάση. Στο πρώτο του παιχνίδι απέκλεισε τον Σέρβο Veljko Cvetkovic με 6-4, 6-0, ενώ στη συνέχεια επικράτησε του Πορτογάλου Luis Miguel Saraiva, με 6-3, 5-7, 6-3.

Στα προημιτελικά κέρδισε τον Σέρβο Aleksa Pisaric, No.3 στο ταμπλό, με το εμφατικό 6-0, 6-4. Στα ημιτελικά έδωσε μεγάλη μάχη με τον Βούλγαρo Viktor Markov, Νο.2 στο ταμπλό, αλλά στο τέλος ηττήθηκε, με 3-6, 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots