Συνεχίζει το σερί ο Ντίντο στη Γερμανία

 
Συνεχίζει το σερί ο Ντίντο στη Γερμανία
Συνεχίζει το σερί ο Ντίντο στη Γερμανία
tennisnews team Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 - 19:59

Ο Αλέξανδρος Ντίντο συνεχίζει το νικηφόρο του σερί στο Waiblingen της Γερμανίας. Σήμερα, απέκλεισε το Νο. 1 στο ταμπλό του LBS-Cup Waiblingen και έφτασε τις 9 διαδοχικές νίκες σε διοργανώσεις της Tennis Europe. Πλούσια σε ελληνικές συμμετοχές ήταν η διοργάνωση της 2ης κατηγορίας της ΕΤΑ, στα 14άρια και στα 16άρια. Δείτε όλα τα αποτελέσματα.

Ο Αλέξανδρος Ντίντο έδωσε συνέχεια στις φανταστικές του εμφανίσεις των τελευταίων ημερών και αφού επέστρεψε από σετ πίσω, κέρδισε τον Τσέχο Kristian Kubik, No. 1 στο ταμπλό και Νο. 28 στα 14άρια της Ευρώπης, με 4-6, 6-2, 6-4. Αυτή ήταν η 9η συνεχόμενη νίκη στις τελευταίες 10 μέρες για τον Αλέξανδρο, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε κατακτήσει το Sparkasse Bambini Cup στο Kufstein της Αυστρίας.

Στα πρώτα του δύο παιχνίδια στο LBS-Cup Waiblingen δεν έχασε σετ, κερδίζοντας τον Βρετανό Daniel Webb με 6-2, 6-4 και τον Γερμανό Luis Dobelmann με 6-1, 6-0. Στα προημιτελικά της διοργάνωσης της 2ης κατηγορίας της ΕΤΑ θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο Hamad Medjedovic, Νο. 5 στο ταμπλό.

Ο Ντίντο συνεχίζει την προσπάθειά του και στα διπλά, όπου συνεργάζεται με τον Ελβετό Dominic Stephan Stricker. Οι δύο παίκτες κέρδισαν στον 1ο γύρο τους Γερμανούς Max Bergmann και Valentin Blasius με 6-2, 6-0, ενώ στη συνέχεια απέκλεισαν τους Ισραηλινούς Aaron Cohen και Adam Levi με 6-1, 6-0. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς Joshua Roth και Lukas Schuster.

Στο κυρίως ταμπλό του γερμανικού τουρνουά στα 14άρια αγωνίστηκαν επίσης οι Φώτης Ανδρέας Αντωνιάδης και Νικόλαος Σπηλιώτης Ρουσσέλης. Ο πρώτος ηττήθηκε από το Νο. 4 του ταμπλό, τον Ελβετό Stricker, με 6-4, 6-2, ενώ ο δεύτερος από τον Γερμανό Nicolas Jekauc, με 6-1, 6-2.

Ο Αντωνιάδης έπαιξε και στα διπλά, με παρτενέρ τον Μεξικανό Rafael Alfonso De Alva Valdez, οι δύο αθλητές όμως ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τους Γερμανούς Nicolas Turtl και Jakob Cadonau, με 6-3, 6-2.

Στα προκριματικά των αγοριών U14 αγωνίστηκε ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος πέρασε με bye στον 2ο γύρο και εκεί επιβλήθηκε του Γερμανού Maximilian Sperling, με 6-0, 6-2. Στον 3ο προκριματικό γύρο ο Έλληνας αθλητής ηττήθηκε από τον Γερμανό Luke Connor Heron, με 6-4, 6-2.

Στα 14άρια των κοριτσιών, η Ελένη Φασουλά κέρδισε την Γερμανίδα Rieke Gillar, No. 13 στο ταμπλό, με 6-2, 7-5. Προκρίθηκε στον 2ο γύρο, όπου τη σταμάτησε μια άλλη Γερμανίδα, η Laura Isabel Putz, με 6-7 (3), 6-4, 6-4, έπειτα από μια πολύ κλειστή αναμέτρηση.

Στο ίδιο ταμπλό αγωνίστηκαν οι Χαρά Γραμματικάκη και Μαρία Θεοχάρη, που αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο. Η Χαρά ηττήθηκε από τη Σουηδέζα Izabelle Persson με 6-3, 6-0, ενώ η Μαρία από την Ελβετίδα Alina Granwehr, με 6-1, 6-1.

Στα διπλά των κοριτσιών U14, η Φασουλά και η Φινλανδή Paloma Petrie ηττήθηκαν από τις Krasimira Huteva (Βουλγαρία) και Sophie Piech (Αυστρία) με 7-5, 6-3, ενώ η Γραμματικάκη και η Natalia Aruj από την Αργεντινή, ηττήθηκαν από τις Γερμανίδες Carina Vorwerk και Sara Yigin, με 6-2, 7-5.

Στα 16άρια μας εκπροσώπησαν άλλες δυο Ελληνίδες, οι Καλλιόπη Γκούσκου και Κωνσταντίνα Σταυράκη. Η Καλλιόπη κέρδισε τη Γερμανίδα Lea Thamm και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του μονού κοριτσιών U16, όπου τη σταμάτησε η Γερμανίδα Antonia Blattner, No. 10 στο ταμπλό, με 6-4, 6-3.

Στον 2ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά της και η Σταυράκη, η οποία κέρδισε στην πρεμιέρα της την Γερμανίδα Maxi Strohmaier με 6-0, 6-0, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε από μια άλλη Γερμανίδα, τη Νο. 3 στο ταμπλό, Xenia De Luna, με 6-1, 6-3.

Τέλος, στα διπλά των κοριτσιών U16, η Καλλιόπη Γκούσκου και η Ισραηλινή Maayan Stern προκρίθηκαν στον 2ο γύρο με bye, αλλά εκεί ηττήθηκαν από την Αυστριακή Nina Geissler και τη Γερμανίδα Annalisa Celina Turtl, Νο. 4 στο ταμπλό, με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots