Στα προημιτελικά ο Νουχάκης

 
Στα προημιτελικά ο Νουχάκης
Στα προημιτελικά ο Νουχάκης
tennisnews team Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 - 15:18

Στην προημιτελική φάση του San Michel International Tournament ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο Γιώργος Νουχάκης, ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία στη διοργάνωση της Μάλτας. Στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας U14 της Τennis Europe αγωνίστηκαν και οι Άγγελος Καραχάλιος και Ανδρέας Κονταράκης, πραγματοποιώντας καλές προσπάθειες.

Στο Kordin της Μάλτας βρέθηκαν 3 Έλληνες τενίστες, που συμμετείχαν στο San Michel International Tournament της Tennis Europe. Δύο νίκες πέτυχε ο Γιώργος Νουχάκης, ο οποίος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του μονού.

Στον 1ο γύρο, ο 12χρονος Έλληνας παίκτης απέκλεισε τον Ρώσο Amir Rakhimov, Νο. 7 στο ταμπλό, με 6-1, 7-6 (1). Πολύ καλή εμφάνιση και στον 2ο γύρο για το Νουχάκη, που επιβλήθηκε του Ιταλού Leone De Angelis με 6-1, 6-1 και προκρίθηκε στους "8" καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης.

Στα προημιτελικά του τουρνουά της Tennis Europe, o Γιώργος αντιμετώπισε τον κορυφαίο του ταμπλό, τον Βρετανό Peter Alam, Νο. 55 στην κατάταξη U14 της Ευρώπης. Ο Νουχάκης πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις αλλά ο Alam, ο οποίος είναι και δυο χρόνια μεγαλύτερος, πήρε τη νίκη με 6-2, 6-4.

Στη φάση των "16" ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο Άγγελος Καραχάλιος, ο οποίος κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Μαλτέζο Matthew Griscti, με 6-2, 6-2. Στον 2ο γύρο, ο Άγγελος ηττήθηκε από τον Κύπριο Φώτο Φωτιάδη, με 6-3, 3-6, 6-2.

Πολύ καλή προσπάθεια πραγματοποίησε και ο Ανδρέας Κονταράκης, ο οποίος ηττήθηκε στον 1ο γύρο από το Νο. 8 του ταμπλό, τον Ιταλό Flavio Mario Pasquariello, με 1-6, 6-2, 6-1.

Στο τουρνουά αγωνίστηκαν και 3 Κύπριοι αθλητές. Ο Φωτιάδης, Νο. 3 στο ταμπλό, κέρδισε στον 1ο γύρο τον Γερμανό Malte Kempers με 6-1, 6-2 και στον 2ο γύρο τον Καραχάλιο με 6-3, 3-6, 6-2, αλλά ηττήθηκε στα προημιτελικά από τον Βρετανό George Carter, με 6-1, 2-6, 6-3.

Ο Στυλιανός Χριστοδούλου επικράτησε στον 1ο γύρο του Ιταλού Leonardo Passafiume με 6-1, 6-1, ηττήθηκε όμως στον 2ο γύρο από τον Alam με 6-3, 6-1. Τέλος, Νικόλας Κωνσταντίνος κέρδισε με double bagel τον Μαλτέζο Zan Camilleri Bowman στον πρώτο του αγώνα, στη φάση των "16" όμως "λύγισε" από τον Pasquariello, με 6-2, 6-1.

Στα διπλά, και οι 3 Έλληνες τενίστες ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στα προημιτελικά. Ο Νουχάκης και ο Ρώσος Rakhikov πέρασαν με bye στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκαν από τον Κωνσταντίνου και από τον Αυστριακό Nicolas Moser, με 7-6 (6), 6-2.

Ο Καραχάλιος και ο Κονταράκης κέρδισαν σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι τους Ιταλούς Lorenzo Macioce και Pasquariello με 3-6, 6-2, 11-9, στα προημιτελικά όμως ηττήθηκαν από τους Φωτιάδη και Marcel Kampowski (Πολωνία), με 6-1, 6-2.

Οι δύο τελευταίοι, θα αντιμετωπίσουν τους κορυφαίους του ταμπλό, Alam και Svyatoslav Gulin (Ρωσία), για την ημιτελική φάση. Μια θέση στον τελικό των διπλών θα διεκδικήσει και ο Νικόλας Κωνσταντίνου, που μαζί με τον Μoser θα αντιμετωπίσει τους Βρετανούς Giacomo Revelli και George Carter, επίσης την Πέμπτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots