Καλή εμφάνιση για τον Στέφανο

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tennisnews team Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 - 9:12

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του XXVIII Yucatan Cup, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις, με μια πολύ καλή εμφάνιση. Ο 16χρονος Έλληνας τενίστας κοίταξε στα μάτια για αρκετή ώρα τον Andrey Rublev, Νο1 στον κόσμο στα Juniors, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 6-4, 6-4 σε ένα κλειστό ματς.

Για ακόμα μια εβδομάδα ο Στέφανος φάνηκε ικανός για μια σπουδαία πορεία στο Μεξικό, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Ο 16χρονος ελπιδοφόρος και φορμαρισμένος αθλητής μας, αγωνίστηκε στη Μέριδα του Yucatan, για το XXVIII Yucatan Cup της Grade 1 κατηγορίας της ITF.

Εκεί βρέθηκε και ο Andrey Rublev, που είναι Νο1 αυτή τη στιγμή στην ITF. Ο 17χρονος Ρώσος ήταν ο αντίπαλος του Στέφανου στον 3ο γύρο και μπορεί να συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τον Έλληνα τενίστα αλλά στο τέλος κατάφερε να επικρατήσει, με 6-4, 6-4, εξασφαλίζοντας την είσοδό του στην προημιτελική φάση.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε αυτή η μικρή περιοδεία του Στέφανου στο Μεξικό, με τη συμμετοχή του σε δύο πανίσχυρα τουρνουά Juniors. Πριν από μια εβδομάδα έφτασε μέχρι τους "16" στο III Abierto Juvenil Mexicano, της ανώτερης (Grade A) κατηγορίας της ITF, ενώ τώρα ήταν ξανά στους "16", στο επίσης χωμάτινο XXVIII Yucatan Cup.

Ο απολογισμός του στο απλό ήταν 4 νίκες και δύο ήττες, ενώ έχει ανοιχτές υποχρεώσεις στο διπλό, όπου θα έχει την ευκαιρία και για μια ρεβάνς με τον Rublev. Ο Στέφανος και ο Αμερικανός Alexander Lebedev έχουν προκριθεί στα προημιτελικά και θα αντιμετωπίσουν τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Αμερικανό Taylor Fritz και τον Rublev.

Μετά από το Μεξικό, ο Τσιτσιπάς θα συνεχίσει να αγωνίζεται στα κορυφαία τουρνουά Juniors στον κόσμο, στη σημαντική προσπάθεια που κάνει για να κερδίσει θέσεις στην κατάταξη και να είναι στα Grand Slam την επόμενη σεζόν. Την επόμενη εβδομάδα θα παίξει στο Bradenton της Florida και στο Eddie Herr ITF, τουρνουά της Grade 1 κατηγορίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots