Πρώτος ημιτελικός για τη Μιχαέλα!

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη
tn team Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 - 15:52

Συνεχίζει να προελαύνει στο Ηράκλειο της Κρήτης η Μιχαέλα Λάκη, που πέτυχε και 3η νίκη σήμερα στα γήπεδα του Lyttos Beach για να προκριθεί στον πρώτο της ημιτελικό σε επαγγελματικό τουρνουά της ITF.

Η 16χρονη Μιχαέλα δεν είχε εύκολη αποστολή απέναντι στη Γερμανίδα Eva Lys, που είναι 19 ετών και βρίσκεται στο Νο.620 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και αυτή την εβδομάδα ήταν στο Νο.7 του ταμπλό στη διοργάνωση του Lyttos Beach.

Μετά από 2 ώρες μάχης, η νεαρή Ελληνίδα τενίστρια πήρε τη νίκη με 6-1, 4-6, 6-3 και προκρίθηκε στον πρώτο της ημιτελικό στο επαγγελματικό circuit της ITF και σε μια διοργάνωση 15.000 δολαρίων.

Η Μιχαέλα έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα και κέρδισε τα 8 από τα 9 πρώτα games του αγώνα, για να προηγηθεί με 6-1, 2-0. Κράτησε το προβάδισμα στο 2ο σετ έως και το 4-2, όμως η Lys πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε τα 4 επόμενα games, για να στείλει το παιχνίδι σε 3ο σετ.

Στα πρώτα του λεπτά ήταν ένα πολύ αμφίρροπο σετ, με τη Γερμανίδα να προηγείται μάλιστα μετά από 5 games με 3-2. Η Μιχαέλα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και κατάφερε από εκείνο το σημείο κι έπειτα να κυριαρχήσει στο court και να κερδίσει 4 games στη σειρά, για να κατακτήσει το αποφασιστικό σετ με 6-3 και να "σφραγίσει" μια ακόμα σπουδαία πρόκριση.

Θυμίζουμε πως η Μιχαέλα χθες κέρδισε για τον 2ο γύρο την 22χρονη Τσέχα Anastasia Detiuc, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.396 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με το εμφατικό 6-4, 6-2. Την Τρίτη κέρδισε για τον 1ο γύρο τη Δήμητρα Παύλου, με 6-1, 6-1.

Στο μονό των ανδρών, ο Αλέξανδρος Σκορίλας δεν είχε μια καλή μέρα και ηττήθηκε από τον Βρετανό Ryan Peniston, Nο.3 στο ταμπλό και Νο.383 στην παγκόσμια κατάταξη, με 0-6, 0-6. Ο Πέτρος Χρυσοχός αντίθετα έδωσε συνέχεια στη νικηφόρα πορεία του, επικρατώντας του Αμερικανού Dusty H. Boyer με 6-1, 6-3.

Εκτός από τα ημιτελικά του μονού, ο Κύπριος τενίστας προκρίθηκε και στον τελικό του διπλού, όπου μαζί με τον Βρετανό Mark Whitehouse κέρδισε τους Luke Johnson και Pablo Vivero Gonzalez, με 6-2, 6-3. Τέλος, για το διπλό των γυναικών, η Μάρθα Ματούλα και η Σέρβα Tamara Malesevic πάλεψαν σκληρά απέναντι στις κορυφαίες του ταμπλό, Melania Delai και Vanda Lukacz, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα με 7-5, 7-6 (4).

Αύριο για τα ημιτελικά των μονών, η Μιχαέλα Λάκη θα αντιμετωπίσει την Αυστριακή Melanie Klaffner, No.3 στο ταμπλό και Νο.562 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ενώ ο Πέτρος Χρυσοχός θα αντιμετωπίσει τον Ryan Peniston. Στον τελικό του διπλού ανδρών, ο Χρυσοχός και ο Whitehouse θα αντιμετωπίσουν τους Κινέζους Runhao Hua και Ze Zhang, Νο.1 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots