Στα προημιτελικά του Ηρακλείου ο Σκορίλας

 
Αλέξανδρος Σκορίλας
Αλέξανδρος Σκορίλας
tn team Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 - 20:58

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας πέτυχε και 2η νίκη στο Futures του Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση. Πολύ κοντά σε τεράστια νίκη βρέθηκε ο Αριστοτέλης Θάνος, ενώ στα προημιτελικά του μονού θα είναι και η Μιχαέλα Λάκη και στα ημιτελικά του διπλού η Μάρθα Ματούλα.

Ο Σκορίλας έκανε ένα άψογο 1ο σετ και στο 2ο σετ άντεξε από την αντεπίθεση του Joao Victor Couto, για να κερδίσει τον Βραζιλιάνο με 6-0, 7-5 και να προκριθεί στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στην Χερσόνησο Ηρακλείου.

Έναν πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Αριστοτέλης Θάνος, που κοίταξε στα μάτια το Νο.1 του ταμπλό και Νο.356 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, τον 21χρονο Ιάπωνα Yuta Shimizu, αλλά μετά από 3 ώρες μάχης ηττήθηκε με 3-6, 6-1, 7-6 (0).

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Αριστοτέλη, που είχε συνολικά μια φανταστική εβδομάδα στο Lyttos Beach και πέτυχε 3 νίκες, ξεκινώντας από το ταμπλό των προκριματικών, ήταν στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 5-2. Δεν μπόρεσε όμως να πάρει τη νίκη, ούτε αργότερα στο 12ο game, όταν έχασε 2 match points για το 7-5.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε ο Πέτρος Χρυσοχός, ο οποίος κέρδισε τον Γάλλο Alexis Musialek με 6-3, 3-6, 6-2, ενώ θυμίζουμε πως μια μεγάλη νίκη και πρόκριση για τα προημιτελικά του μονού γυναικών πήρε το μεσημέρι η Μιχαέλα Λάκη, η οποία απέκλεισε τη Νο.1 του ταμπλό, Anastasia Detiuc.

Στα διπλά, η Μάρθα Ματούλα και η Σέρβα Tamara Malesevic πέρασαν στα ημιτελικά, κερδίζοντας εύκολα τις Francesca Dell' Edera και Fabienne Gettwart με 6-1, 6-1. Δεν τα κατάφεραν οι Λάκη και Δήμητρα Παύλου, που έκαναν ένα καλό ματς, αλλά ηττήθηκαν από τις Νο.2 στο ταμπλό, Julia Kimmelmann και Anna Popescu, με 4-6, 3-6.

Αύριο, στις 11:00 το πρωί η Μιχαέλα Λάκη θα αντιμετωπίσει τη Γερμανίδα Eva Lys, No.7 στο ταμπλό, ενώ την ίδια ώρα ο Αλέξανδρος Σκορίλας θα παίξει με τον Βρετανό Ryan Peniston, Νο.3 στο ταμπλό. Και οι δυο θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Ο Πέτρος Χρυσοχός θα παίξει σε μονά και διπλά. Στα μονά θα παίξει με τον Αμερικανό Dusty H. Boyer για τα προημιτελικά στις 09:30 το πρωί, ενώ το μεσημέρι θα παίξει και στα ημιτελικά του διπλού, όπου μαζί με τον Mark Whitehouse θα αντιμετωπίσει τους Luke Johnson και Pablo Vivero Gonzalez. Τέλος, η Μάρθα Ματούλα και η Malesevic θα παίξουν για τα ημιτελικά του διπλού με τις κορυφαίες του ταμπλό, Melania Delai και Vanda Lukacz, μετά τη μια το μεσημέρι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots