Ανοιχτό το τένις - απαγορεύεται η μετακίνηση σε άλλο Δήμο

 
Ανοιχτό το τένις - απαγορεύεται η μετακίνηση σε άλλο Δήμο
tennisnews team Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 - 13:04

Με νέα ανακοίνωση η ΕΦΟΑ και η ΓΓΑ ενημερώνουν την οικογένεια του ελληνικού τένις πως το άθλημα θα παραμείνει ανοιχτό μετά και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, θα απαγορεύεται ωστόσο η μετακίνηση των αθλουμένων από Δήμο σε Δήμο στις κόκκινες περιοχές. Διαβάστε αναλυτικά.

Μετά και τις νέες ανακοινώσεις που έγιναν από την κυβέρνηση, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανανέωσε τις διευκρινιστικές οδηγίες για τα αθλήματα που παραμένουν ανοιχτά, μεταξύ των οποίων είναι και το τένις. Για το τένις συγκεκριμένα, ισχύει η χρήση των ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων, με το όριο των 4 αθλουμένων ανά γήπεδο. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο αν υπάρχει προπονητής το όριο ανά γήπεδο πέφτει στα 3 άτομα (2 αθλούμενοι και 1 προπονητής).

Για τη μετακίνηση των αθλουμένων ισχύει το SMS με τον κωδικό "6", ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση οι αθλητικοί χώροι να χρησιμοποιούνται έως και μια ώρα, αλλά και οι μετακινήσεις των αθλουμένων να περιορίζονται σε κοντινές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Όσον αφορά τις "κόκκινες" περιοχές, στις οποίες βρίσκεται και η Αττική από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ισχύουν τα παραπάνω, με τη διαφορά ότι απαγορεύεται οι αθλούμενοι να μετακινηθούν σε εγκαταστάσεις εκτός των ορίων του Δήμου τους.

"Το τένις είναι το ασφαλέστερο Ολυμπιακό Άθλημα, γεγονός που με τη σκληρή πειθαρχία που επέδειξε η οικογένεια του Τένις θα συνεχίσει μέχρι να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη η κοινωνία σήμερα. Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξουν περιστατικά μετακίνησης από δήμο σε δήμο, χωρίς καμιά παρέκκλιση από τα νέα ισχύοντα μέτρα. Η οικογένεια του τένις θα ενημερώνεται διαρκώς για οποιαδήποτε εξέλιξη. Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΦΟΑ, σας εύχομαι δύναμη και υπομονή", είπε ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, κ. Σπύρος Ζαννιάς.

Διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΕΦΟΑ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots