Στη 16άδα Αδαλόγλου και Σακελλαρίδη

 
Μάγδα Αδαλόγλου
Μάγδα Αδαλόγλου Φωτογραφία: Mississippi State Athletics
tennisnews team Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 - 18:55

Η Μάγδα Αδαλόγλου και η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισαν τις πρώτες τους αναμετρήσεις στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων αυτής της εβδομάδας στο Lyttos Beach και προκρίθηκαν στην τελική 16άδα. Στα ημιτελικά του διπλού μπήκε η Δήμητρα Παύλου.

Η Αδαλόγλου έχασε το 1ο σετ μετά από μάχη με την Τσέχα Linda Sevcikova, που μπήκε στο ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, αλλά στα δυο επόμενα κυριάρχησε απολύτως στο court και πήρε τη νίκη με 6-7 (4), 6-1, 6-1.

Στη φάση των "16" προκρίθηκε και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και επιβλήθηκε της Βρετανίδα qualifier, Danielle Daley, με 6-1, 6-2.

Πολύ καλή προσπάθεια πραγματοποίησε η Ελένη Χριστοφή, απέναντι στην 23χρονη Ιταλίδα Martina Colmegna, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.496 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, αλλά ηττήθηκε με 1-6, 6-3, 6-0.

Στο τουρνουά των ανδρών, εκτός 16άδας έμειναν οι Έλληνες παίκτες που αγωνίστηκαν σήμερα. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς έδωσε μεγάλη μάχη με τον Βραζιλιάνο Mateus Alves, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 4-6, 6-2, 6-3. Ο Μιχάλης Περβολαράκης ηττήθηκε από τον Ελβετό Jakub Paul με 6-0, 6-3, ο Μάρκος Καλοβελώνης από τον Γερμανό Lucas Gerch με 6-2, 6-2, ενώ ο Αριστοτέλης Θάνος από τον Ρουμάνο Sebastian Gima, με 6-1, 6-0.

Στο διπλό των γυναικών, οι Ισραηλινές Yarden Akler και Shavit Kimchi απέσυραν τη συμμετοχή τους και έτσι πέρασαν με walkover στα ημιτελικά η Δήμητρα Παύλου και η συμπαίκτριά της από τη Ρωσία, Elina Nepliy.

Αύριο το τουρνουά θα συνεχιστεί με τον 2ο γύρο των μονών. Η Παύλου θα αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα Georgia Andreea Craciun, Νο.1 στο ταμπλό και No.362 στην παγκόσμια κατάταξη, στη μεγαλύτερη πρόκληση που είχε έως τώρα στην καριέρα της. Πολύ δύσκολη αποστολή και για την Αδαλόγλου, που θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Ρουμάνα Ioana Loredana Rosca, No.2 στο ταμπλό και Νο.377 στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ η Σακελλαρίδη θα αναμετρηθεί με τη Λετονή Sabine Rutlauka.

Στο ανδρικό τουρνουά, την πρεμιέρα τους στο διπλό θα πραγματοποιήσουν οι Αριστοτέλης Θάνος και Πέτρος Τσιτσιπάς, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τους Βρετανούς Billy Harris και Marcus Willis.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots