Στη 16άδα Λάκη-Σακελλαρίδη, κυρίως ταμπλό η Ματούλα

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 - 20:52

Η Μιχαέλα Λάκη και η Σαπφώ Σακελλαρίδη ξεκίνησαν με νίκες τις προσπάθειές τους στο τουρνουά αυτής της εβδομάδες στο Lyttos Beach, εξασφαλίζοντας από μια θέση στην καλύτερη 16άδα του τουρνουά των 15.000 δολαρίων. Στο κυρίως ταμπλό μπήκε η Μάρθα Ματούλα, που πέτυχε σήμερα την 3η νίκη της στα προκριματικά.

Ακόμα μια νίκη πανηγύρισε η Μιχαέλα Λάκη στη Χερσόνησο του Ηρακλείου και στα χωμάτινα γήπεδα του Lyttos Beach. Η 15χρονη Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε την Αμερικανίδα Elysia Bolton με 6-3, 6-2 και πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16" του τουρνουά των 15.000 δολαρίων.

Στον 2ο γύρο μπήκε και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία πραγματοποίησε και αυτή μια πολύ καλή εμφάνιση, κερδίζοντας τη Γεωργιανή Zoziya Kardava, με 6-0, 6-3.

Νίκη και για τη Μάρθα Ματούλα, που αγωνίστηκε στον 3ο προκριματικό γύρο. Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Αρμένισσας Marina Davtyan με 6-4, 6-2 και με την 3η της νίκη εξασφάλισε την πρόκρισή της στο κυρίως ταμπλό.

Στον 3ο προκριματικό γύρο αγωνίστηκε και η Ελένη Χριστοφή, η οποία ηττήθηκε όμως από την Ισραηλινή Nicole Khirin και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό.

Στο διπλό, η Χριστοφή και η Μάγδα Αδαλόγλου κέρδισαν τις Kristyna Hrabalova και Laura Svatikova με 4-6, 6-1, 10-8 και μπήκαν στα προημιτελικά. Από τις κορυφαίες του ταμπλό, Andreea Amalia Rosca και Ioana Loredana Rosca ηττήθηκαν οι Σαπφώ Σακελλαρίδη και Sada Nahimana, με 6-2, 6-2.

Στο τουρνουά των ανδρών, ο Πέτρος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό από τον Γερμανό Sebastian Fanselow, με 6-2, 6-3.

Στο διπλό, ο Τσιτσιπάς και ο Αριστοτέλης Θάνος ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, τους Ρουμάνους Mircea-Alexandru Jecan και Stefan Palosi, με 6-3, 6-7 (2), 10-7. Οι Βασίλης Ηλιόπουλος και Στέφανος Σχινάς ηττήθηκαν από τον Βρετανό Jan Choinski και τον Καζάκο Denis Yevseyev, με 6-4, 6-1.

Την Τετάρτη θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος των μονών, με τις εμφανίσεις του Μάρκου Καλοβελώνη, του Μιχάλη Περβολαράκη και της Μάρθας Ματούλα. Ο Καλοβελώνης θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Evan Furness, ο Περβολαράκης τον Καζάκο Denis Yevseyev, Νο.8 στο ταμπλό και η Ματούλα τη Γιαπωνέζα Ayumi Koshiishi, που επίσης προέρχεται από το ταμπλό των προκριματικών. Καλοβελώνης και Περβολαράκης θα παίξουν και στα διπλά, ενάντια στους Βραζιλιάνους Mateus Alves και Natan Rodrigues.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots