Νικηφόρο ντεμπούτο για τη Λάκη, στον 2ο γύρο η Ματούλα

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 - 19:15

Την 1η της νίκη σε επαγγελματικό τουρνουά ITF πανηγύρισε σήμερα η Μιχαέλα Λάκη, η οποία κέρδισε με 2-0 την κατά 13 χρόνια μεγαλύτερή της Martina Spigarelli! Στον 2ο γύρο του Ηρακλείου προκρίθηκε και η Μάρθα Ματούλα, που κέρδισε τη Μάγδα Αδαλολου.

Η Μιχαέλα Λάκη συνδύασε με νίκη το ντεμπούτο της στο ITF Women's Tour, επικρατώντας της Martina Spigarelli με 6-4, 6-3, για να προκριθεί στις "16" καλύτερες της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στα γήπεδα του Lyttos Beach, στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Η 15χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία έχει δώσει ακόμα έναν επαγγελματικό αγώνα στην καριέρα της, ενάντια στην πολύ δυνατή Jasmine Paolini για το Fed Cup τον περασμένο Φεβρουάριο, προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ και είχε συνεχώς τον έλεγχο. Η Spigarelli έκανε το break back στο 9ο game και μείωσε σε 5-4, αλλά η Μιχαέλα δεν έχασε την ψυχραιμία της και έκλεισε το σετ στο επόμενο game, με ένα νέο break.

Στο 2ο σετ, η ταλαντούχα Ελληνίδα αθλήτρια δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς της, για να κάνει το καθοριστικό break στο 8ο game (5-3) και να σερβίρει επιτυχημένα για το 6-3, χωρίς να την καταβάλλει καθόλου η πίεση. Ολοκλήρωσε τη νίκη της σε 1 ώρα και 26 λεπτά, απέναντι στην 28χρονη Ιταλίδα, Νο.658 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Στον 2ο γύρο η Μιχαέλα θα αντιμετωπίσει ακόμα μια Ιταλίδα παίκτρια, την 23χρονη alila Spiteri, που βρίσκεται στο Νο.600 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, με career high στο Νο.456 (Οκτώβριος 2018).

Στον 2ο γύρο του μονού γυναικών θα έχουμε μια ακόμα εκπρόσωπο, τη Μάρθα Ματούλα, που κέρδισε τη Μάγδα Αδαλόγλου με 0-6, 6-2, 6-1 σήμερα. Θυμίζουμε πως η Αδαλόγλου ξεκίνησε από το ταμπλό των προκριματικών, κάνοντας επίσης ένα πολύ καλό τουρνουά, αλλά και μια καλή προσπάθεια σήμερα, διεκδικώντας την 4η διαδοχική νίκη της στο τουρνουά.

Παρά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα δεν τα κατάφερε κι έτσι η Μάρθα έφτασε στην ανατροπή, για να πάρει το εισιτήριο για τη 16άδα, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Monika Kilnarova, No.504 και άλλοτε Νο.276 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Στο μονό των ανδρών, ο Πέτρος Τσιτσιπάς είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον κορυφαίο του ταμπλό και Νο.331 στον κόσμο, Uladzimir Ignatik, από τον οποίο γνώρισε την ήττα με 6-0, 6-1.

Την Τετάρτη, για τον 1ο γύρο είχαν αγωνιστεί ακόμα οι Λευτέρης Θεοδώρου, Γιάννης Ξυλάς και Αριστοτέλης Θάνος, που επίσης όμως έμειναν εκτός 16άδας, έχοντας και οι τρεις πολύ δύσκολους αγώνες. Ο Θεοδώρου "λύγισε" έπειτα από δυο κλειστά σετ από τον Γάλλο Dan Added, No.6 στο ταμπλό, με 6-3, 7-5, ο Θάνος ηττήθηκε από τον Lucas Catarina με 6-2, 6-2, ενώ ο Ξυλάς από τον Τσέχο Robin Stanek, με 6-3, 6-0.

Τέλος, στο διπλό των γυναικών, Μάγδα Αδαλόγλου και Μάρθα Ματούλα ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλο, τη Ρουμάνα Ioana Gaspar και τη Σλοβένα Nika Radisic, με 6-4, 6-4, μένοντας εκτός ημιτελικών.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το διεθνές τουρνουά των 15.000 δολαρίων της χώρας μας, το οποίο αύριο θα συνεχιστεί με την προημιτελική φάση των μονών και τα ημιτελικά των διπλών, με την παρουσία βεβαίως της Μιχαέλας Λάκη και της Μάρθας Ματούλα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots