Νικητής στο ελληνικό ντέρμπι ο Καλοβελώνης

 
Νικητής στο ελληνικό ντέρμπι ο Καλοβελώνης
Νικητής στο ελληνικό ντέρμπι ο Καλοβελώνης
tennisnews team Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 - 20:01

Ο Μάρκος Καλοβελώνης έδωσε έναν πολύ δυνατό αγώνα με τον Χρήστο Κεϊσίδη για τον 1ο γύρο του Futures του Ηρακλείου και μετά από 3 γεμάτα σετ και μια μάχη που ξεπέρασε τις 2,5 ώρες σε διάρκεια, έφτασε μέχρι τη νίκη.

Ο Καλοβελώνης επέστρεψε από σετ και break πίσω για να κερδίσει τον Κεϊσίδη με 5-7, 6-4, 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 36 λεπτά παιχνιδιού, στον 1ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Κεϊσίδης, ο οποίος προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό χάρη στις 3 νίκες που πέτυχε στα προκριματικά, τα πήγε πολύ καλά και σήμερα, αποκτώντας μάλιστα ένα προβάδισμα με 7-5, 3-1. Ο Καλοβελώνης πέρασε στην αντεπίθεση και πήρε τα 4 επόμενα games, για να προηγηθεί με 5-3 στο 2ο σετ.

Στο 3ο σετ προηγήθηκε με double break στο 5-2 και μπορεί ο Κεϊσίδης να μην το έβαλε κάτω και να μείωσε σε 5-4, αλλά ο Μάρκος δε λάθεψε τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για τη νίκη και με love service game "σφράγισε" την πρόκρισή του.

Αύριο, ο Καλοβελώνης θα αντιμετωπίσει τον Βραζιλιάνο Jordan Correia, No.4 στο ταμπλό και Νο.535 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα, πολύ καλή προσπάθεια έκανε ο Γιάννης Σταμούλος, ο οποίος όμως "λύγισε" στο 3ο σετ και ηττήθηκε από τον Chak Lam Coleman Wong, με 6-3, 5-7, 6-0. Ο Λευτέρης Θεοδώρου ηττήθηκε από τον Βέλγο Buvaysar Gadamauri, με 6-0, 6-1. 

Στο γυναικείο ταμπλό, η προερχόμενη από τα προκριματικά, Μάρθα Ματούλα, δεν τα κατάφερε απέναντι στη Ρουμάνα Arina Gabriela Vasilescu, από την οποία ηττήθηκε με 6-0, 6-1. Η Ελένη Μτσεντλίτζε γνώρισε την ήττα από την Ισπανίδα Noelia Bouzo Zanotti με 6-1, 6-1 και η Ελένη Φασουλά από την Ιταλίδα Federica Rossi, με 6-2, 6-0.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots