Πρόκριση για Ξυλά και Ευσταθίου στο Lyttos Beach
Ο Γιάννης Ξυλάς και ο Μέλιος Ευσταθίου ξεκίνησαν με νίκες τις προσπάθειές τους στο τουρνουά αυτής της εβδομάδας των 25.000 δολαρίων στο Lyttos Beach και προκρίθηκαν αμφότεροι στη φάση των "16".
Ο Ξυλάς, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.347 στον κόσμο, επικράτησε του Ιταλού Pietro Orlando Fellin, Νο.453, με 7-5, 7-6 (5).
Στο 2ο σετ της αναμέτρησης, ο Ξυλάς έσβησε 3 set points στο σερβίς του, για να το στείλει σε tie-break και να "κλειδώσει" εκεί τη νίκη.
Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει είτε τον Ουκρανό Georgkii Kravchenko (Νο.541), είτε τον Βρετανό Henry Searle (Νο.493).
Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και ο Μέλιος Ευσταθίου (Νο.775), που συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις στο Lyttos Beach. Ο Κύπριος πρωταθλητής κέρδισε εύκολα τον Γερμανό Nino Ehrenschneider (Νο.622) με 6-1, 6-1.
Στη φάση των "16" έχει πιθανούς αντιπάλους τον Βέλγο Buvaysar Gadamauri (Νο.377) και τον Γάλλο Adan Freire Da Silva (Νο.938).
Καλές προσπάθειες έκαναν και οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Δημήτρης Σακελλαρίδης, που δεν κατάφεραν όμως να μπουν στη 16άδα. Ο Τσιτσιπάς (Νο.826) ηττήθηκε από τον Βέλγο Jack Loge (Νο.440) με 6-3, 6-3, ενώ ο Σακελλαρίδης (Νο.667) έχασε 2 set points στο 2ο σετ και λύγισε από τον Τσέχο Daniel Siniakov (Νο.626) με 6-1, 7-6 (8).
Αύριο θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος του 25αριού Futures, με τις πρεμιέρες των Δημήτρη Αζωίδη και Γιάννη Κουντουράκη. Ο Αζωίδης θα αντιμετωπίσει τον qualifier Benjamin Pietri, ενώ ο Κουντουράκης τον Phulip Henning, Νο.2 στο ταμπλό

