Πρόκριση για τον Πέτρο Τσιτσιπά στο Ηράκλειο

 
Πέτρος Τσιτσιπάς
Πέτρος Τσιτσιπάς © ABN AMRO WTT
tn team Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 - 17:19

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυναμικά την προσπάθειά του στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου, κερδίζοντας τον Ολλανδό Alex Deckers.

Στην πρεμιέρα του στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στη Χερσόνησο Ηρακλείου, ο Πέτρος Τσιτσιπάς επικράτησε του Alex Decker με 6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 34 λεπτά και προκρίθηκε στους "16" καλύτερους.

Αν και έχασε το προβάδισμα που είχε πάρει με 4-1 και ισοφαρίστηκε σε 4-4 στο 1ο σετ, ο Πέτρος έκανε νέο break στο 10ο game και πήρε το σετ με 6-4. Παρόμοια εξέλιξη είχε και το 2ο σετ, με τον Έλληνα παίκτη να προηγείται αρχικά με 4-1 και τον Ολλανδό να τον ισοφαρίζει σε 4-4. Χάρη σε νέο break στο κρίσιμο 10ο game, o Πέτρος "σφράγισε" τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο μονό των γυναικών, η Μάρθα Ματούλα, που μπήκε στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, γνώρισε την ήττα από τη Ρουμάνα Simona Ogescu με 6-0, 6-1.

Στα διπλά, η Μάγδα Αδαλόγλου και η Γαλλίδα συμπαίκτριά της Chloe Cirotte κέρδισαν τις Ισραηλινές Mika Dagan Fruchtman και Nicole Khirin με 7-6 (6), 6-3 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Δεν τα κατάφεραν η Χαρά Μεϊδάνη και η Κυριακή Μήτσου, που ηττήθηκαν από τις Julia Kimmelmann και Anna Popescu, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-2, 6-0.

Αύριο, για τον 2ο γύρο των μονών, ο Πέτρος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Billy Harris, ενώ η Δήμητρα Παύλου, που πέτυχε χθες την πρώτη της νίκη σε κυρίως ταμπλό Futures διοργάνωσης, θα παίξει με τη Ρωσίδα Darya Astakhova, No.3 στο ταμπλό και Νο.515 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Στα προημιτελικά του διπλού, οι Αδαλόγλου και Cirotte θα παίξουν με τις κορυφαίες του ταμπλό, Anastasia Detiuc και Lexie Stevens.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots