Πολλές ελληνικές νίκες στο Ηράκλειο

 
Αλέξανδρος Σκορίλας
Αλέξανδρος Σκορίλας
tennisnews team Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 - 1:56

Με νίκες ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους στο Lyttos Beach γι' αυτή την εβδομάδα οι Αλέξανδρος Σκορίλας, Στυλιανός Πούτης, Βαγγέλης Κυπριώτης, Γιάννης Παπουνίδης, Χρήστος Κεϊσίδης, Άννα Νοβρατίδου, Ραφαέλα Πλατσιώτα και Κυριακή Μήτσου.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας απώλεσε μόλις 4 games απέναντι στον Ολλανδό Floris Podzimek, τον οποίο κέρδισε με 6-2, 6-2.

Ο Στυλιανός Πούτης κατάφερε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Γερμανό Fred Oliver Schommer, τον οποίο κέρδισε με 5-7, 7-6, 10-5, ενώ και ο Βαγγέλης Κυπριώτης κατάφερε να προκριθεί στο super tie-break, επικρατώντας του Βρετανού Adam Jones με 6-1, 3-6, 10-7.

Ο Γιάννης Παπουνίδης επικράτησε του Βρετανού Josef Southcombe με 7-6, 4-6, 10-6, ενώ πολύ λίγο έμεινε στο court o Χρήστος Κεϊσίδης, που ήταν μπροστά με 2-0 στο 1ο σετ επί του Ιταλού Lorenzo Brunetti, που εγκατέλειψε τον αγώνα.

Ο Θανάσης Μανέκας δε συνεχίζει στον 2ο προκριματικό γύρο, μετά την ήττα του από τον Ισταηλινό Lior Goldenberg με 6-4, 7-5, ενώ ο Γιώργος Γαλενιανός ηττήθηκε από τον Βρετανό Cheraag Bajwa με 7-6, 6-2. Ο Στέφανος Σχινάς ηττήθηκε από τον Γάλλο Ugo Blanchet, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2, ενώ ο Αναστάσης Μανδαλενάκης από τον Ιρλανδό Ammar Elamin με 6-2, 6-0. Τέλος, ο Χάρης Φούζας ηττήθηκε από τον Ολλανδό Stijn Pel με 6-2, 6-1 και ο Γιάννης Κουντουράκης από τον Ισραηλινό Eduardo Cohen με 4-6, 6-0, 10-7.

Στις γυναίκες, τρεις Ελληνίδες παίκτριες πήραν την πρόκριση στον 2ο γύρο των προκριματικών. Η Άννα Νοβρατίδου έκαμψε στο super tie-break την αντίσταση της Τσέχας Karolina Mrowiecova, με 4-6, 6-4, 10-5. Η Ραφαέλα Πλατσιώτα κέρδισε τη Μαρία Κοντολαιμάκη με 6-2, 6-2, ενώ η Κυριακή Μήτσου επικράτησε της Αντωνίας Ελένης Μπάζου με 6-4, 6-7, 12-10, έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι. Εκτός έμεινε η Έλλη Λογοθέτη, η οποία ηττήθηκε από τη Βρετανίδα Danielle Daley, με 6-2, 6-2.

Αύριο θα συνεχιστούν τα προκριματικά με τον 2ο γύρο σε άνδρες και γυναίκες. Στους άνδρες ο Σκορίλας θα παίξει με τον Ισραηλινό Sahar Simon, o Κεϊσίδης με τον Ιταλό Mattia Bellucci, No.2 στο ταμπλό, ο Παπουνίδης με τον Ουκρανό Volodymyr Uzhylovskyi, Νο.10 στο ταμπλό, ο Στυλιανός Πούτης με τον Βρετανό Julian Cash, No.11 στο ταμπλό, και ο Κυπριώτης με τον Ισραηλινό Yasha Zemel, No.9 στο ταμπλό.

Στις γυναίκες, η Μήτσου θα παίξει με τη Γαλλίδα Evita Ramirez, No.10 στο ταμπλό, η Νοβρατίδου με την Βρετανίδα Anna Popescu, No.6 στο ταμπλό, η Πλατσιώτα με τη Γαλλίδα Karen Marthiens, Nο.3 στο ταμπλό, και η Μάρθα Ματούλα, που προκρίθηκε με bye στον 2ο προκριματικό γύρο, με την Ισπανίδα Tanit Lopez Lopez.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots