Πολύ καλή νίκη για τον Καλοβελώνη

 
Μάρκος Καλοβελώνης
Μάρκος Καλοβελώνης
tn team Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 - 20:05

Ο Μάρκος Καλοβελώνης έκανε μια πολύ καλή νίκη ξεκινώντας την προσπάθειά του γι' αυτή την εβδομάδα στο διεθνές τουρνουά του Shymkent στο Καζακστάν, ενώ την ίδια μέρα πανηγύρισε και δεύτερη πρόκριση στο διπλό.

Ο Καλοβελώνης απέκλεισε στον 1ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Shymkent τον Ουκρανό Vladyslav Manafov, No.4 στο ταμπλό και Νο.523 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, κερδίζοντάς τον με 6-2, 3-6, 6-3.

Ο Καλοβελώνης κέρδισε τα 4 τελευταία games του 1ου σετ και το κέρδισε με 6-2, αλλά ο Manafov απάντησε κερδίζοντας τα 3 τελευταία games στο 2ο σετ, για να το κατακτήσει με 6-3. Στο αποφασιστικό σετ ο Καλοβελώνης έχασε ένα προβάδισμα που είχε πάρει νωρίς με 2-0, αλλά έκανε κι άλλο break στη συνέχεια και "ξέφυγε" με 5-2, για να "σφραγίσει" τη νίκη στο 9ο game κάνοντας το 6-3.

Λίγες ώρες μετά, ο Καλοβελώνης και ο Ουζμπέκος Sanjar Fayziev, πρωταθλητές στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδες, πέτυχαν την 5η διαδοχική νίκη τους, κερδίζοντας εύκολα τους Ουζμπεκους Olimjon Nabiev και Ibrokhimjon Urinov με 6-1, 6-1 σε 41 μόλις λεπτά.

Αύριο, ο Καλοβελώνης θα διεκδικήσει την είσοδό του στα προημιτελικά του μονού, αντιμετωπίζοντας τον Λευκορώσο Ivan Liutarevich, No.906 στον κόσμο, ενώ αργότερα θα παίξει και στο διπλό, διεκδικώντας την πρόκριση στα ημιτελικά απέναντι στους Ρώσους Alexandr Binda και Egor Noskin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots