Στο κυρίως ταμπλό ο Σκορίλας, οριακά εκτός ο Ξυλάς

 
Αλέξανδρος Σκορίλας
Αλέξανδρος Σκορίλας Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 - 20:18

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας πέτυχε τη 2η νίκη του σήμερα στο Sharm El Sheikh και εξασφάλισε την είσοδό του στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της Αιγύπτου. Στις λεπτομέρειες έχασε την πρόκριση ο Γιάννης Ξυλάς.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες έκαμψε την αντίσταση του Ισραηλινού Yaron Guberman με 6-3, 7-6 (6), για να πάρει τη νίκη στον 3ο προκριματικό γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων.

Ένα break ήταν αρκετό στο 1ο σετ για τον Αλέξανδρο, που πέρασε μπροστά με 4-2 και διατήρησε τον έλεγχο ως το τέλος. Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1, όμως ο Guberman έκανε το break back και οι δυο παίκτες κρατούσαν εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους στη συνέχεια, έως και το tie-break. Εκεί έγινε μεγάλη μάχη, με τον Αλέξανδρο να φτάνει πρώτος στο match point και στη 2η τελικά ευκαιρία του να κλείνει το ματς, κερδίζοντας το tie-break με 8-6.

Ήταν η 2η νίκη για τον 21χρονο Έλληνα τενίστα στο τουρνουά, αφού ξεκίνησε από τον 2ο προκριματικό γύρο την προσπάθειά του (όπου πέρασε με bye) και εκεί είχε κερδίσει τον Μάικλ Κλαρκ με 6-1, 6-1.

Για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό θα αντιμετωπίσει αύριο τον Ιάπωνα Issei Okamura, που έχει φτάσει έως το Νο.574 της παγκόσμιας κατάταξης (τώρα είναι στο Νο.1049).

Έναν καλό αγώνα είχε και ο Γιάννης Ξυλάς, που επίσης έπαιξε σήμερα στον 3ο γύρο των προκριματικών, αλλά μετά από 1 ώρα και 57 λεπτά "λύγισε" από τον Σλοβάκο Michal Novansky, με 6-2, 5-7, 13-11.

Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας έφτασε κοντά σε μια μεγάλη ανατροπή, αφού έσβησε διπλό match point στο match tie-break από το 7-9 και στη συνέχεια είχε στη διάθεσή του 2 match points, δεν τα αξιοποίησε όμως και τελικά έχασε το tie-break με 11-13.

Και ο Ξυλάς έχει πετύχει 2 νίκες έως τώρα, καθώς είχε παίξει με τον Χάρη Φούζα στον 1ο προκριματικό γύρο, επικρατώντας με 7-6 (5), 6-2, ενώ στον 2ο προκριματικό γύρο κέρδισε τον Γερμανό Kiyan Santino Kasemi (6-0, 3-1, εγκατάλειψη).

Οι Σκορίλας και Ξυλάς αγωνίστηκαν και στο διπλό σήμερα, για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, όπου όμως ηττήθηκαν από το πολύ δυνατό δίδυμο του Αυστριακού Lukas Krainer και του Βόσνιου Aldin Setkic, με 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots