Μια ανάσα από το κυρίως ταμπλό ο Σκορίλας

 
Αλέξανδρος Σκορίλας
Αλέξανδρος Σκορίλας Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 - 17:21

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας έφτασε πάρα πολύ κοντά στην πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Sharm El Sheikh, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Karl Friberg. Καλή εμφάνιση από τον Έλληνα τενίστα και στο διπλό.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά της Αιγύπτου, αλλά μετά από μια μάχη 2 ωρών ηττήθηκε από τον Karl Friberg με 6-2, 6-7 (5), 10-8.

Αν και προηγήθηκε με 3-0 και με 4-1 στο 2ο σετ, ο Σκορίλας βρέθηκε πίσω με break στο 6-5, 30-15 και ήταν 2 πόντους μακριά από την ήττα. Κατάφερε όμως να πάρει τους 3 επόμενους πόντους και να ισοφαρίσει σε 6-6, για να κερδίσει στη συνέχεια το tie-break με 7-5 και να στείλει το παιχνίδι σε match tie-break.

Και εκεί πάλεψε και αντιστάθηκε σθεναρά, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω με 3-0 και με 4-1. Ισοφάρισε σε 5-5 και μάλιστα προηγήθηκε λίγο πριν το τέλος με 8-7, όμως ο Σουηδός τενίστας, Νο.1 στο προκριματικό ταμπλό και Νο.705 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και ολοκλήρωσε το ματς.

Ο Σκορίλας είναι συμπαίκτης με τον Friberg στο διπλό, όπου αγωνίστηκαν σήμερα για τον 1ο γύρο. Και εκεί έδειξε καλή παρουσία, απέναντι στον Αργεντινό Roman Andres Burruchaga και τον Ιταλό Giorgio Ricca, από τους οποίους ηττήθηκαν με 6-1, 6-7 (5), 10-6.

Θυμίζουμε πως ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, πέτυχε 2 νίκες στα προκριματικά της hard-court διοργάνωσης της ITF, απέναντι στον Τσέχο Dominik Langmajer με 6-3, 6-1 και στον Γερμανό Noel Larwig με 6-4, 4-6, 10-3.

Τέλος, σήμερα αγωνίστηκαν στο διπλό και οι Μιχάλης Περβολαράκης και Πέτρος Χρυσοχός, που ηττήθηκαν επίσης στις λεπτομέρειες από τους Ουκρανούς Oleg Khotkov και Volodymyr Uzhylovskyi, με 1-6, 6-2, 10-7.

Αύριο θα πραγματοποιήσουν τις πρεμιέρες τους στα μονά οι Περβολαράκης και Χρυσοχός, που θα παίξουν βεβαίως απευθείας στο κυρίως ταμπλό. Ο Περβολαράκης θα αντιμετωπίσει τον Burruchaga και ο Χρυσοχός τον Ιταλό Francesco Vilardo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots