Μπήκε στο κυρίως ταμπλό ο Θάνος

 
Αριστοτέλης Θάνος
Αριστοτέλης Θάνος
tennisnews team Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 - 9:17

Μετά από μια μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, ο Αριστοτέλης Θάνος κατάφερε να πετύχει την 3η διαδοχική του νίκη στο Κάιρο και να μπει στο κυρίως ταμπλό του τοπικού Futures των 15.000 δολαρίων.

Ήταν μια πολύ μεγάλη μάχη που έφτασε τις 3 ώρες και 14 λεπτά, με τον Αριστοτέλη Θάνο να πανηγυρίζει τελευταίος, επικρατώντας του Ρώσου Andrey Chepelev με 7-6 (1), 6-7 (2), 10-7.

Το ματς κρίθηκε πραγματικά "στα σημεία", με τους δυο παίκτες να είναι συνεχώς κοντά στο σκορ για περισσότερο από 3 ώρες. Αν και προηγήθηκε με 3-1 στο 2ο σετ, ο Θάνος χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Chepelev, κάτι που κατάφερε τελικά στο super tie-break.

Εκεί ο Έλληνας παίκτης είχε τον έλεγχο την περισσότερη ώρα, καθώς κατάφερε να προηγηθεί με 5-2 και με 7-3. Φυσικά ο Chepelev δεν τα παράτησε και μείωσε σε 9-7, ωστόσο ο Αριστοτέλης κατάφερε να "σφραγίσει" τη νίκη στο 3ο του match point, για να ολοκληρώσει το "μαραθώνιο" αυτό ματς.

Τρεις νίκες χρειάστηκε ο 19χρονος πρωταθλητής μας για να πάρει το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό. Την Κυριακή είχε κερδίσει τον Ιταλό Riccardo Deorsi με 6-0, 6-3 και τη Δευτέρα τον Βρετανό Luka Petrovic με 6-2, 6-2.

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Ken Onishi.

Χθες ο Θάνος αγωνίστηκε και στα διπλά, μαζί με τον άλλον Έλληνα που βρίσκεται στο Κάιρο, τον Αλέξανδρο Σκορίλα. Οι δυο Έλληνες παίκτες είχαν ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι στους Αργεντινούς Juan Pablo Paz και Agustin Velotti, Νο.2 στο ταμπλό, γνωρίζοντας την ήττα με 6-0, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots