Ήττα με ψηλά το κεφάλι από τον Πέτρο

 
Πέτρος Τσιτσιπάς
Πέτρος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 - 18:20

Έναν καλό αγώνα έκανε ο Πέτρος Τσιτσιπάς απέναντι στον δυνατό Lucas Poullain, αλλά "λύγισε" έπειτα από 2,5 ώρες μάχης με τον Γάλλο, Νο.6 στο ταμπλό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Monastir.

Στη φάση των "32" ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος ηττήθηκε σήμερα από τον Γάλλο Lucas Poullain, No.6 στο ταμπλό και Νο.554 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-4, 7-6 (6).

Παρότι είχε 2 σετ, ο αγώνας έφτασε σε διάρκεια τις 2 ώρες και 23 λεπτά, με τους δυο παίκτες να παλεύουν πολύ σκληρά. Στο 1ο σετ ο Poullain προηγήθηκε με 2-0 και ο Τσιτσιπάς πήρε το break πίσω στο 6ο game, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ο Γάλλος ανέκτησε αμέσως το πάνω χέρι στο 4-3 και ο Τσιτσιπάς είχε ευκαιρίες για νέο break, όμως έχασε 3 break points για το 4-4 στο 8ο game και τελικά έμεινε πίσω με 5-3, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να χάσει το 1ο σετ στο 10ο game.

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0 και με 4-2, αλλά υπέστη συνεχόμενα break και βρέθηκε πίσω με 4-5. Ο Γάλλος σέρβιρε για τη νίκη στο 10ο game, αλλά ο Τσιτσιπάς δε σταμάτησε να παλεύει, ισοφάρισε σε 5-5 και έστειλε το σετ σε tie-break. Στο tie-break η μάχη συνεχίστηκε, με τον Έλληνα παίκτη να σώζει 2 match points και να μετατρέπει το 4-6 σε 6-6, ο Γάλλος όμως πήρε τους 2 επόμενους πόντους και "κλείδωσε" την πολύ δύσκολη νίκη του.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε 3 αγώνες χωρίς να χάσει σετ στα προκριματικά της διοργάνωσης, έχει ακόμα ανοιχτές υποχρεώσεις στο διπλό, όπου έχει προκριθεί στα προημιτελικά. Μαζί με τον Εσθονό Kristjan Tamm, κέρδισαν χθες τους Alexander Kotzen και Jean Thirouin με 6-2, 7-5 και θα παίξουν αύριο με τους Ιταλούς Luca Giacomini και Simone Roncalli για μια θέση στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots