Μεγάλη νίκη για τον Τσιτσιπά στο Ηράκλειο

 
Πέτρος Τσιτσιπάς
Πέτρος Τσιτσιπάς © tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 - 17:01

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς έσβησε ένα match point και άφησε εκτός συνέχειας το Νο.5 του ταμπλό, Michal Dembek, για να προκριθεί με μια πολύ δύσκολη και μεγάλη νίκη στον 2ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στα Challenger της Αυστραλίας και βεβαίως και τη μοναδική εμπειρία του ATP Cup, ξεκίνησε πολύ δυνατά τις υποχρεώσεις του, στην πρώτη εβδομάδα του Lyttos Beach ITF World Tour.

Στην πρεμιέρα του στο hardcourt τουρνουά των 15.000 δολαρίων της Κρήτης, επιβλήθηκε του Πολωνού Michal Dembek, με 5-7, 6-2, 7-6 (6), έπειτα από μια μεγάλη μάχη που πλησίασε τις 3,5 ώρες σε διάρκεια!

Παρότι γύρισε από το 0-3 στο 1ο σετ και τελικά το έχασε στις λεπτομέρειες, ο Πέτρος είχε το ψυχικό σθένος να περάσει στην αντεπίθεση, να κερδίσει σχετικά εύκολα το 2ο σετ και από εκεί και πέρα να παλέψει σε μια μάχη μέχρι εξαντλητικής πτώσης για την πρόκριση.

Στο 3ο σετ είχε συνεχώς ένα ελαφρύ προβάδισμα επειδή σέρβιρε πρώτος, αλλά ο 22χρονος Πολωνός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.632 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε το πρώτο break του σετ και πέρασε μπροστά στο 6-5. Στο επόμενο game, όταν σέρβιρε για τη νίκη, έσβησε 4 break point του Πέτρου, είχε ένα match point για το 7-5, αλλά τελικά ο Έλληνας παίκτης συνέχισε να αντιστέκεται, έσβησε το match point και δημιούργησε και 5ο break point, το οποίο αξιοποίησε για να στείλει την υπόθεση πρόκριση στο tie-break.

Εκεί ο Πέτρος έχασε διπλό match point όταν ήταν μπροστά με 6-4, αλλά δεν πτοήθηκε, παρέμεινε ψύχραιμος και δημιούργησε 3ο match point, το οποίο αξιοποίησε για να επικρατήσει με 8-6, έπειτα από 3 ώρες και 25 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Μετά την πολύ σημαντική αυτή νίκη, ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Futures του Ηρακλείου, όπου θα συναντήσει τον 24χρονο Ιταλό Gabriele Maria Noce, Νο.803 στην παγκόσμια κατάταξη.

Πολύ καλή προσπάθεια πραγματοποίησε και ο Αλέξανδρος Σκορίλας, παρότι δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον Τσιτσιπά στους "16" καλύτερους. Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας κοίταξε στα μάτια τον Αυστριακό Jonas Trinker, No.770 στον κόσμο, αλλά δεν απέφυγε την ήττα, με 7-5, 6-2.

Στο μονό των γυναικών, σήμερα πραγματοποίησαν τις πρεμιέρες τους οι Δήμητρα Παύλου και Μαρία Κάλλιστρου, που αμφότερες έμειναν εκτός συνέχειας. Η Δήμητρα γνώρισε την ήττα από την Ιταλίδα Dalila Spiteri, No.8 στο ταμπλό, με 6-1, 6-1, ενώ με το ίδιο σκορ ηττήθηκε και η Μαρία, από την Ολλανδέζα Lara Panfilov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots