Νέα Top 200 νίκη και 16άδα ο Περβολαράκης (vid)

 
Μιχάλης Περβολαράκης
Μιχάλης Περβολαράκης © tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 - 11:28

Μια νέα μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο οποίος απέκλεισε από το Launceston International το Νο.5 του ταμπλό και Νο.161 της παγκόσμιας κατάταξης, Jay Clarke, για να προκριθεί στη φάση των "16" του αυστραλιανού challenger.

Ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση στα Challenger της Αυστραλίας από τον Μιχάλη Περβολαράκη, που επικράτησε του Jay Clarke με 6-4, 4-6, 6-4 και προκρίθηκε στους "16" καλύτερους του Launceston International.

O Μιχάλης είχε ένα καλό παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς, σώζοντας τα 5 από τα 7 break point που αντιμετώπισε και κερδίζοντας τους 43 από τους 59 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Στο 1ο σετ υπερασπίστηκε όλα τα service games του και έκανε το break στο 10ο game, για να κερδίσει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ έσβησε τα πρώτα break point του Βρετανού από το 1-1, 15-40 για να περάσει μπροστά με 2-1 και έμεινε μπροστά μέχρι το 4-3, αλλά υπέστη break στο 9ο game και ο Clarke πήρε το πρώτο του προβάδισμα στο σετ, με 5-4. Το αξιοποίησε ο 21χρονος Βρετανός, που σέρβιρε με επιτυχία για το 6-4.

Έχοντας το momentum στα χέρια του, ο Clarke έκανε break και στο ξεκίνημα του 3ου σετ, για να προηγηθεί με 2-0. Ήταν μπροστά μέχρι και με 4-2 ο Βρετανός, με τον Περβολαράκη να κάνει δυναμικό κλείσιμο στο παιχνίδι και να κερδίσει 4 games στη σειρά, για να φτάσει σε μια μεγάλη ανατροπή στο 3ο σετ και να πάρει τη νίκη έπειτα από 2 ώρες και 5 λεπτά αγώνα.

Δείτε ολόκληρο τον αγώνα:

Ο Περβολαράκης, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε προκριθεί στον πρώτο του προημιτελικό σε Challenger διοργάνωση στο Burnie, θα διεκδικήσει τη 2η διαδοχική του πρόκριση σε προημιτελικό αύριο, στις 03:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, όταν και θα αντιμετωπίσει τον Αιγύπτιο Mohamed Safwat, No.9 στο ταμπλό και Νο.157 στην παγκόσμια κατάταξη.

Με τη νέα πολύ καλή εβδομάδα του πάντως ο Περβολαράκης έχει ήδη εξασφαλίσει νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, μόλις μια εβδομάδα μετά την άνοδό του στο Νο.427 του κόσμου, που είναι και το σημερινό του career high. Μπορεί να μπει στους πρώτους 410 της κατάταξης, ενώ αν προκριθεί στα προημιτελικά θα πραγματοποιήσει την πρώτη του είσοδο στο Top 400 της ΑΤΡ.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots