Απέκλεισε τον Broady o Περβολαράκης στο Burnie (vid)

 
Μιχάλης Περβολαράκης
Μιχάλης Περβολαράκης © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 - 8:26

O Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε μετά από 2,5 ώρες μάχης τον Liam Broady, No.237 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, και πήρε μια μεγάλη πρόκριση για τη φάση των "16" του Burnie International.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση για να κερδίσει τον Βρετανό Liam Broady με 6-0, 3-6, 7-6 (1) και να τον αποκλεισει στον 2ο γύρο του Burnie International στην Αυστραλία.

Ο Περβολαράκης, ο οποίος έσβησε τα 16 από τα 21 break point που αντιμετώπισε, έκανε ένα απίστευτο πρώτο 40λεπτο στον αγώνα και κέρδισε 8 συνεχόμενα games, για να προηγηθεί με 6-0, 2-0!

Ο 26χρονος Broady, που έχει φτάσει μέχρι και στο Νο.154 του κόσμου, αντέδρασε άμεσα, για να ισοφαρίσει πρώτα σε 2-2 και αργότερα να κάνει κι άλλο break, για το 5-3. Κλείνοντας με love τα δυο τελευταία του service games στο σετ, ο Βρετανός το κατέκτησε με 6-3.

Ενώ έδειχνε να έχει το momentum και να παίζει πολύ καλύτερα πια από το 1ο σετ, ο Broady προηγήθηκε με 3-1 στο ξεκίνημα του σετ, ο Περβολαράκης δεν είχε πει ωστόσο την τελευταία του κουβένα.

Ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας τενίστας κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του μετά από ένα απίστευτο game, στο οποίο έσβησε 6 break point (!), για να αποφύγει το 1-4 και να μειώσει σε 2-3. Στο αμέσως επόμενο game έκανε και το break, για να ισοφαρίσει το σετ.

Συνεχίζοντας να τα δίνει όλα, ο Μιχάλης έσβησε ακόμα 3 break point στο 7ο game, για να κρατήσει ξανά το σερβίς του για το 4-3 και με love έκανε break στο επόμενο game, για να βρεθεί μπροστά με 5-3!

Η συγκλονιστική μάχη όμως συνεχίστηκε, με τον Broady να απαντάει με break back για το 5-4 και να σβήνει 5 match points του Έλληνα παίκτη στο 10ο game, πριν κρατήσει το σερβίς του και ισοφαρίσει σε 5-5.

Αντάλλαξαν από ενα break ακόμα οι δυο παίκτες, καθώς ο Broady προηγήθηκε εκ νέου στο 6-5 και είχε την ευκαιρία να σερβίρει για τη νίκη, αλλά ο Περβολαράκης έμεινε στο ματς, κάνοντας κι άλλο break για το 6-6.

Το tie-break έδωσε τη λύση και ο Περβολαράκης ήταν αλάνθαστος εκεί, για να χάσει μόνο έναν πόντο και να επιβληθεί με 7-1, ολοκληρώνοντας τον μεγάλο θρίαμβό του σε 2 ώρες και 25 λεπτά.

Ένα ακόμα δυσκολότερο παιχνίδι περιμένει τον Μιχάλη στον 3ο γύρο του Challenger των 50.000 δολαρίων του Burnie, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Yannick Maden, No.2 στο ταμπλό και Νο.125 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, στις 03:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας).

Ολόκληρος ο αγώνας του Περβολαράκη με τον Broady:

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots