Διπλά πρωταθλητής ο Χρυσοχός στην Τυνησία (pics)

 
Διπλά πρωταθλητής ο Χρυσοχός στην Τυνησία (pics)
Διπλά πρωταθλητής ο Χρυσοχός στην Τυνησία (pics)
tennisnews team Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 - 13:03

Ο Πέτρος Χρυσοχός κέρδισε και τους δυο τελικούς που έδωσε στο Monastir Open για να πάρει το απόλυτο των επιτυχιών, αποχωρώντας από το Monastir της Τυνησίας με 2 τίτλους στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF.

Στον τελικό του μονού του Monastir Open, o Πέτρος Χρυσοχός επικράτησε του Γάλλου Alexis Gautier με 6-4, 3-6, 6-3 και κατέκτησε τον 2ο τίτλο του σε διοργάνωση των 25.000 δολαρίων στο ITF Tour, μετά το Edwardsville Futures στο Edwardsville του Ιλινόι, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής τον περασμένο Αύγουστο.

Το σετ από τον Gautier ήταν επίσης το μοναδικό που έχασε στην εβδομάδα ο 23χρονος Κύπριος πρωταθλητής. Στον 1ο γύρο κέρδιζε τον Zsombor Piros με 6-3, 5-3, όταν ο Ούγγρος εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού. Στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Τυνήσιο Skander Mansouri, No.4 στο ταμπλό και Νο.308 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-3, 6-2. Στα προημιτελικά κέρδισε τον Γάλλο Quentin Robert με 6-3, 6-1 και στα ημιτελικά τον Ισπανό Roberto Ortega-Olmedo, No.1 στο ταμπλό και Νο.246 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με 6-3, 6-1. Αυτή ήταν και η εντυπωσιακότερη νίκη που πέτυχε ο Πέτρος στο Monastir αυτή την εβδομάδα.

Στα διπλά, ο Χρυσοχός συνεργάστηκε με τον Τυνήσιο Skander Mansouri. Στον 1ο γύρο κέρδισαν τον Πέτρο Τσιτσιπά και τον Τυνήσιο Ameur Ben Hassen, με 6-4, 6-4. Στα προημιτελικά απέκλεισαν το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, τους Σουηδούς Filip Bergevi και Markus Eriksson, με 4-6, 6-4, 10-5, ενώ στα ημιτελικά επιβλήθηκαν των Alafia Ayeni και Anis Ghorbel, με 6-1, 6-1. Στον τελικό επικράτησαν των Γάλλων Gabriel Petit και Hugo Pontico, με 7-5, 6-2.

Ο Χρυσοχός, ο οποίος δουλεύει σκληρά με τον προπονητή του, Δημήτρη Ηροδότου, και θέτει ψηλά τον πήχη για τη συνέχεια, θα κερδίσει περισσότερες από 50 θέσεις και θα μπει στους πρώτους 550 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.595 που βρίσκεται σήμερα. Θα παραμείνει στην Τυνησία και θα μεταφερθεί στην πόλη Tabarka, όπου αυτή την εβδομάδα θα διεξαχθεί ένα τουρνουά 15.000 δολαρίων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots