Καλές προσπάθειες για Τσιτσιπά, Αντωνόπουλο

 
Καλές προσπάθειες για Τσιτσιπά, Αντωνόπουλο
Καλές προσπάθειες για Τσιτσιπά, Αντωνόπουλο
tennisnews team Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 - 16:14

Καλές προσπάθειες πραγματοποίησαν οι δύο νεαροί Έλληνες αθλητές που αγωνίστηκαν σήμερα στο Ηράκλειο, για τον 2ο γύρο του Futures των 10.000 δολαρίων που φιλοξενείται εκεί. O Στέφανος Τσιτσιπάς "λύγισε" στο tie-break από τον Γερμανό Sami Reinwein, ενώ ο Χρήστος Αντωνόπουλος κοίταξε στα μάτια το Νο1 του ταμπλό, Miki Jankovic.

Ο Τσιτσιπάς, Νο6 στο ταμπλό και Νο522 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή στον 2ο γύρο της πρώτης εβδομάδας του 8th Hellenic Zeus ITF Pro Circuit, απέναντι στον Γερμανό, Sami Reinwein.

Ο ελπιδοφόρος Έλληνας τενίστας ήταν πίσω με σετ και κατάφερε να προηγηθεί με break στο 3ο σετ, όμως δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή και ο Reinwein πήρε τη νίκη στο tie-break, με 6-4, 1-6, 7-6 (4).

Πιο συγκεκριμένα, μετά από το άψογο 2ο σετ, που τον έβαλε ξανά στην αναμέτρηση, ο Στέφανος "έσπασε" τον Γερμανό στο 7ο game του 3ου σετ και προηγήθηκε με 4-3. Ο Reinwein ωστόσο απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 4-4, για να στείλει αργότερα το 3ο σετ σε tie-break και εκεί να επικρατήσει με 7-4.

Και ο Χρήστος Αντωνόπουλος πραγματοποίησε μια πολύ καλή προσπάθεια στον 2ο γύρο, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά. Ο 17χρονος Έλληνας, ο οποίος πέτυχε την πρώτη του νίκη σε κυρίως ταμπλό Futures διοργάνωσης της ITF αυτή την εβδομάδα, ηττήθηκε με 6-2, 7-5 από τον Σέρβο Miki Jankovic, που είναι στο Νο1 του ταμπλό και στο Νο296 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Αντωνόπουλος είχε τη μεγάλη ευκαιρία του στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-2 και σέρβιρε για την κατάκτησή του στο 5-4. Είχε μάλιστα ένα set point στο 5-4, 40-30, ο πιο έμπειρος Jankovic όμως πήρε τους 3 επόμενους πόντους και έκανε το 5-5, για να εκμεταλλευτεί το momentum στη συνέχεια και να πάρει και τα δύο επόμενα games, ολοκληρώνοντας τη νίκη του σε 1 ώρα και 28 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots