Δύο νίκες στην Ολυμπιάδα του Τόκιο για τον Σαμαρτσίδη
Ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στην Ολυμπιάδα Κωφών του Τόκιο, όπου συμμετείχαν ο Γρηγόρης Σαμαρτσίδης, η Άρτεμις Ρούτση και η Βασιλική Καλογεροπούλου.
Ο Γρηγόρης Σαμαρτσίδης είχε πολύ καλή παρουσία στο ταμπλό των ανδρών. Κέρδισε τον Ινδό Arshit Arshit με 6-0, 6-2 και τον Ιταλό Nicolo Della Betta με 6-4, 6-0, για να προκριθεί στους "16" καλύτερους.
Εκεί, γνώρισε σήμερα την ήττα σε ένα κλειστό ματς από τον Αυστραλό Glen Flindell, με 6-4, 6-3.
Αν και μόλις 20 ετών, ο Σαμαρτσίδης συμμετείχε για 2η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, μετά τη Βραζιλία το 2021. Συνοδεύτηκε στο Τόκιο από την προπονήτρια και αδερφή του, Φωτεινή Σαμαρτσίδου.
Στις γυναίκες αγωνίστηκαν η Άρτεμις Ρούτση και η Βασιλική Καλογεροπούλου.
Η Άρτεμις Ρούτση έκανε το ντεμπούτο της σε Ολυμπιάδα και έκανε πολύ καλή προσπάθεια. Πέρασε με bye στον 2ο γύρο, όπου γνώρισε την ήττα από την Ουκρανή Yeva Flierko, Νο.10 στο ταμπλό, με 6-0, 7-5.
Η 15χρονη Άρτεμις, συνοδεύτηκε στο Τόκιο από τον προπονητή της, Ανδρέα Στεργίου.
Από τον 2ο γύρο ξεκίνησε και η Βασιλική Καλογεροπούλου, η οποία ηττήθηκε από την Polina Smirnova με 6-0, 6-1. Η Βασιλική συνοδεύτηκε από τον προπονητή της, Γιάννη Ιωαννίδη.
Στο διπλό, Ρούτση και Καλογεροπούλου ήταν πολύ κοντά στις Ιταλίδες Cristina Abrami και Asia Carrara, αλλά ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες με 7-5, 7-5.
Εκπροσώπηση είχαμε και στο μικτό διπλό, από τους Σαμαρτσίδη και Ρούτση, που γνώρισαν την ήττα από το ιαπωνικό δίδυμο των Yuria και Fuga Miyagawa με 6-1, 6-2.
Tokyo 2025 Deaflympics
Men's Singles | Women's Singles | Women's Doubles | Mixed Doubles
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

