Ήττα για την Βαλεντίνη, προβάδισμα η Ουγγαρία

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου © tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 - 23:01

Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον πρώτο της αγώνα απέναντι στην Ουγγαρία για το Group I του Fed Cup. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αγωνίστηκε πρώτη, απέναντι στην Dalma Galfi, ωστόσο δεν βρέθηκε σε καλή μέρα γνωρίζοντας την ήττα, με αυτόν τον τρόπο η Ουγγαρία παίρνει προβάδισμα με 1-0. Στην συνέχεια του προγράμματος θα αγωνιστεί η Μαρία Σάκκαρη.

Η εθνική μας ομάδα βρέθηκε στο Μπαθ της Μεγάλης Βρετανίας διεκδικώντας μια θέση στα Play Off του World Group ΙΙ. Πρώτη αντίπαλος για τις Ελληνίδες είναι η ομάδα της Ουγγαρίας (στον ίδιο όμιλο βρίσκεται η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας και της Σλοβενίας).

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έπεσε πρώτη στη μάχη απέναντι στο Νο.311 της παγκόσμιας κατάταξης Dalma Galfi, γνωρίζοντας την ήττα με 6-0, 6-3 μέσα σε 1 ώρα και 17 λεπτά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν ήταν σε καλή μέρα από την γραμμή του σερβίς δίνοντας 12 ευκαιρίες στην αντίπαλο της, από τις οποίες δέχθηκε 5 break, ενώ υπέπεσε και σε 4 διπλά λάθη.

Στο επόμενο ματς του tie, θα αγωνιστεί σε λίγη ώρα η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Anna Bondar Νο.224 της παγκόσμιας κατάταξης, με απώτερο σκοπό να πάρει τη νίκη και να φέρει την αναμέτρηση στα ίσα.

Στο άλλο tie του ομίλου, η οικοδέσποινα Μεγάλη Βρετανία, πήρε το πρώτο ματς απέναντι στην Σλοβενία, με την Katie Boulter να επικρατεί με 6-4, 6-2, της Kaja Juvan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots