Σακελλαρίδης: "Το ευχαριστήθηκα πολύ - απίστευτη η ατμόσφαιρα"
Ο Στέφανος Σακελλαρίδης μπορεί να μην κέρδισε τον Joao Fonseca, ήταν όμως ανταγωνιστικός για δύο ώρες απέναντι στον Βραζιλιάνο σούπερσταρ και είπε ότι απόλαυσε το παιχνίδι.
"Το παιχνίδι πήρε μια τροπή που δεν περίμενα απ' την αρχή. Η πίεση ήταν αρκετά υψηλή, αυτό ήταν κάτι που περίμενα. Ήταν ωραία η ατμόσφαιρα, η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, ήταν κάτι που ένιωθα. Όταν μπήκα είχα ορισμένα πλάνα στο κεφάλι μου για το τι μπορώ να αξιοποιήσω. Ήταν ένα όμορφο παιχνίδι, πολλά κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, είχα τις ευκαιρίες μου με τα break points, δεν κατάφερα να σπάσω το σερβίς του", είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Σακελλαρίδης, ο οποίος ηττήθηκε από τον Fonseca με 7-5, 6-3, σε ένα ματς που πάλεψε μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Στο 2ο σετ έπαιζε και με ενοχλήσεις στο αριστερό του πόδι, για το οποίο ακόμα δε γνώριζε σε τι κατάσταση βρισκόταν: "Δεν ξέρω ακόμα, θα πάω να το δουλέψω, για να δούμε τι θα γίνει και να είμαι έτοιμος για αύριο."
Για την εμπειρία του να αντιμετωπίζει έναν τόσο καλό και ανερχόμενο παίκτη, όπως είναι ο Fonseca, είπε: "Ήρθα στο Davis Cup με υψηλή αυτοπεποίθηση. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το παιχνίδι μου απέναντι σε έναν ταλαντούχο παίκτη όπως είναι ο Joao. Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα αυτή την ευκαιρία. Δοκίμασα το παιχνίδι μου, μπορώ να δω τι μπορώ να αξιοποιήσω και να βελτιώσω για τέτοιες περιστάσεις την επόμενη φορά και να προχωρήσω μπροστά, να εξελίξω το παιχνίδι μου όσο πιο πολύ γίνεται."
Για την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο σχεδόν κατάμεστο ΟΑΚΑ: "Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη. Η υποστήριξη του κόσμου ήταν πραγματικά φανταστική. Τη νιώθαμε και οι δύο πάρα πολύ έντονα. Στο τέλος αυξήθηκε η αδρεναλίνη και τα τελευταία games ήταν οριακά. Και γω το ένιωσα και προσπάθησα να ελευθερώσω τον εαυτό μου και να το ευχαριστηθώ. Είναι μια τεράστια ευκαιρία να παίζεις μπροστά στο ελληνικό κοινό, οπότε προσπάθησα να δημιουργήσω ευχάριστες αναμνήσεις. Το ευχαριστήθηκα πολύ!"
Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Seyboth Wild, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει και σε ένα Challenger πριν λίγο καιρό, σε έναν αγώνα-θρίλερ, που έχασε στις λεπτομέρειες: "Είχαμε ένα κλειστό παιχνίδι πριν δύο μήνες, ήταν πραγματικά δραματικό ματς με ένταση, είχε απ' όλα! Αυτή τη φορά έχω νέα εργαλεία στη συλλογή μου, δεν περιμένω την ίδια εξέλιξη και θέλω να φέρω φρέσκες επιλογές στο παιχνίδι μου. Ελπίζω να είμαι έτοιμος και να φέρω το καλύτερό μου τένις."
Τέλος, ρωτήθηκε και για τη βοήθεια και τις συμβουλές που παίρνει από τον συμπαίκτη του στην Εθνική, Στέφανο Τσιτσιπά: "Ο Στέφανος είναι ένας πολύ καλός συμπαίκτης, πραγματικά θέλει να βοηθήσει και να υποστηρίξει και εμένα και τα υπόλοιπα παιδιά. Εμένα μου περνάει συνέχεια συμβουλές, προσφέρει τις εμπειρίες και τη γνώση που έχει. Το ίδιο και ο Απόστολος με τον οποίο έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση. Μας αρέσει και στους δυο μας να είμαστε σ' αυτό το γήπεδο και να παίζουμε τέτοια ματς. Είναι πολύ ευχάριστο που μοιραζόμαστε εδώ αυτή τη διοργάνωση και αυτές τις εμπειρίες."

