Στην Ελλάδα το επόμενο tie για την άνοδο στο WGI!

 
Στέφανος Τσιτσιπάς Μιχάλης Περβολαράκης
Στέφανος Τσιτσιπάς Μιχάλης Περβολαράκης © tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 - 16:27

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η κλήρωση για το World Group I και το World Group II του Davis Cup, με την Ελλάδα να φιλοξενεί τους επόμενους αγώνες της στη διοργάνωση, όπου θα διεκδικήσει απέναντι στη Λιθουανία την πρόκρισή της στα πλέι οφ του World Group I!

Στις 18 και στις 19 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το επόμενο πολύ σημαντικό tie της για το Davis Cup, στο οποίο θα αντιμετωπίσει την ομάδα που βρίσκεται στην 5η θέση του ταμπλό του World Group II, Λιθουανία.

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη 2η κατηγορία του Davis Cup μετά από 6 χρόνια και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα πλέι οφ του World Group I του 2021, δηλαδή την είσοδό της στην 1η κατηγορία για πρώτη φορά από το 2004!

Η Λιθουανία είναι μια δυνατή ομάδα που έχει αδυναμίες. Καθοριστική, όπως πάντα, θα είναι η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά, αν καταφέρει να είναι για μια ακόμα φορά στην αποστολή. Ο Στέφανος έχει λάβει μέρος και στα δυο τελευταία τουρνουά Davis Cup, παραμένοντας αήττητος και χωρίς να έχει χαμένο σετ στα μονά.

Οι Λιθουανοί είχαν στη διάθεσή τους στον τελευταίο τους αγώνα τον Laurynas Grigelis, No.500 στην παγκόσμια κατάταξη, τον Julius Tverijonas, No.798, καθώς και τους Lukas Mugevicius, Ainius Sabaliauskas και Vilius Gaubas. Απουσίαζε ο Ricardas Berankis, που είναι ο κορυφαίος παίκτης της χώρας και βρίσκεται στο Νο.72 του κόσμου.

Υποβιβάστηκαν στο World Group II μετά την ήττα τους από την Πορτογαλία με 4-0, ενώ θυμίζουμε πως η Ελλάδα κέρδισε τις Φιλιππίνες με 4-1, για να εξασφαλίσει την άνοδό της στο WGII.

Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια από την κλήρωση του World Group II: 

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots