Τσιτσιπάς: "Πλεονέκτημα με τον Hurkacz"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 - 17:59

Μετά το τέλος της 1ης ημέρας των αγώνων για το Group III του Davis Cup, o Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε την πρώτη ελληνική νίκη στο τουρνουά, μίλησε για το όνειρο των Ολυμπαικών Αγώνων, καθώς και για την αυριανή του αναμέτρηση με τον Hubert Hurkacz.

"Δεν είχα άγχος σήμερα για να πω την αλήθεια. Δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά και σε όλους τους λάτρεις του τένις να δουν κάτι καινούργιο, δεν έχω αγωνιστεί ξανά στην Ελλάδα σε ένα τόσο μεγάλο event και νομίζω χρειάστηκε γιατί δε με έχουν ξαναδεί να παίζω και πρέπει να καταφέρω να προσαρμοστώ σε όλες τις καινούργιες συνθήκες που έρχονται", είπε ο Στέφανος, ο οποίος επιβλήθηκε με 6-1, 6-0 του Tom Diederich από το Λουξεμβούργο, σε μια αναμέτρηση που η διαφορά των δυο παικτών ήταν μεγάλη.

Ήταν ο πρώτος αγώνας του Στέφανου στο χώμα από το Roland Garros, ωστόσο αυτό δεν τον επηρέασε καθόλου: "Η αλλαγή συνήθως από το σκληρό στο χώμα είναι πολύ πιο εύκολη από το χώμα στο σκληρό."

Η Ελλάδα κέρδισε το Λουξεμβούργο με 3-0 νίκες στην πρεμιέρα της στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας, που φιλοξενείται στο ΤΑΤΟΪ Club.

"Η σημερινή μέρα μας πήγε πολύ καλά, είχαμε έναν δύσκολο πρώτο αγώνα στον οποίο ο Μιχάλης (Περβολαράκης) βρήκε λύσεις και νομίζω αυτή η νίκη μας έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα για τις επόμενες αναμετρήσεις. Ο δικός μου αγώνας κύλησε σχετικά εύκολα και το διπλό επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο γιατί το 3-0 πάντα χρειάζεται και είναι σημαντικό να υπάρχει."

Για τον αν τον αγχώνει η αυριανή του αναμέτρηση με τον Hubert Hurkacz, από τον οποίο είχε ηττηθεί στην τελευταία τους συνάντηση στο Μόντρεαλ, ο 21χρονος πρωταθλητής μας είπε: "Δεν ήμουν στα καλύτερά μου σε εκείνον τον αγώνα, ήμουν τραυματίας και δεν μπορούσα να βγάλω το 100% μου μέσα στο γήπεδο. Επίσης ήταν σε σκληρή επιφάνεια, μια πολύ γρήγορη επιφάνεια που τον βολεύει περισσότερο. Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, νομίζω ότι έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα στην αναμέτρηση αυτή."

Για τα συναισθήματά του εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο Davis Cup: "Νιώθω φανταστικά, γιατί δεν εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου, αλλά και μια χώρα. Περιβάλλομαι από μια ομάδα, από πολύ καλά παιδιά, τα οποία κυνηγάνε το ίδιο με μένα. Η ενέργεια είναι διαφορετική και το κοινό φαίνεται να το διασκεδάζει, η ατμόσφαιρα γενικά είναι πολύ ξεχωριστή απ' αυτή που συνηθίζω να παίζω."

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020: "Θέλω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ένα όνειρο ζωής. Θα γίνει σε ένα φανταστικό μέρος και για μένα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και βέβαια θα είμαι περήφανος να πάρω μέρος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots