Πολλές επιτυχίες για τη Βλάχου στο κολεγιακό

 
Λυδία Βλάχου
Λυδία Βλάχου © Ryan Rebholz/IUP Sports Information
tn team Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 - 11:46

Η Λυδία Βλάχου ολοκλήρωσε την πρώτη της χρονιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών με πολλές επιτυχίες για την ίδια και για την ομάδα της.

Η πρώτη σεζόν της Λυδίας Βλάχου στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ ήταν πολύ έντονη και είχε αρκετές επιτυχίες, κάνοντάς την να ξεχωρίσει από πολύ νωρίς. Η Ελληνίδα αθλήτρια που πραγματοποιεί τις σπουδές της στη Δημόσια Υγεία και αγωνίζεται ταυτόχρονα στη NCAA Division II εκπροσωπώντας το Indiana University of Pennsylvania, συμπεριλήφθηκε στην πρώτη ομάδα της περιφέρειας της Πενσυλβάνια (First team All-PSAC), έχοντας μια εξαιρετική χρονιά.

Κατάφερε μαζί με τη συμπαίκτριά της Idoia Huerta να έχει ρεκόρ 13-3 από τη Νο.1 θέση της ομάδας της, ενώ έφτασε έως και τις 11 διαδοχικές νίκες στα διπλά μέσα στη χρονιά.

Στα μονά τα πήγε επίσης περίφημα, έχοντας ρεκόρ από το Νο.4 της ομάδας της 12-2 νίκες και ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 8 διαδοχικές νίκες. Το συνολικό της ρεκόρ ήταν 27-8 και είναι το δεύτερο καλύτερο στην ομάδα της.

Στις 19 Απριλίου, η Λυδία είχε αναδειχθεί τενίστρια της εβδομάδας στην περιφέρεια PSAC West, εξαιτίας του 8-0 που είχε σε μονά και διπλό, ανάμεσα στις οποίες βρισκόντουσαν δυο νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτριες της περιφέρειας και μια νίκη απέναντι σε παίκτρια από την Division I.

Στο τέλος του Απριλίου, βοήθησε την ομάδα της, το IUP, να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην περιφέρεια, το 2021 PSAC Champions, ενώ οι Crimson Hawks, όπως είναι το παρατσούκλι της ομάδας, κατάφερε να προκριθεί και στο σημαντικότερο πρωτάθλημα της κατηγορίας, το 2021 NCAA Division II Championships, φτάνοντας μάλιστα έως τα προημιτελικά.

Το IUP κατετάγη στην 1η θέση του Atlantic Region της NCAA Division II και στην 1η θέση του διπλού με τη Λυδία και την Huerta, με τη Λυδία να παίρνει και την 14η θέση στο μονό. Συνολικά στην NCAA Division II το πανεπιστήμιο κατετάγη στην 23η θέση και η Λυδία με το διπλό στην 24η.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots