Εντυπωσιάζει στο κολεγιακό η Αντωνάκη

 
Εμμανουέλα Αντωνάκη
Εμμανουέλα Αντωνάκη © Mississippi State Athletics
tn team Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 - 12:41

Η Εμμανουέλα Αντωνάκη ολοκλήρωσε μια ακόμα εξαιρετική σεζόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών, την οποία έκλεισε με μια πολύ καλή πορεία μέχρι τη 16άδα του σπουδαιότερου τουρνουά του κολεγιακού, NCAA Singles Championship.

Η 20χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2018 και αγωνίζεται στην ομάδα των Bulldogs του Mississippi State University, ηττήθηκε από την Abigail Forbes του UCLA, Νο.7 στο ταμπλό και στην εθνική κατάταξη ITA, με 6-3, 6-3, στη φάση των "16" του NCAA Championship στο USTA National Campus του Ορλάντο.

Προηγουμένως στο πολύ δυνατό τουρνουά, κατάφερε να αποκλείσει την Giulia Pairone του πανεπιστημίου της Φλόριντα με 6-4, 6-4, μια παίκτρια που βρίσκεται στο Νο.12 της εθνικής κατάταξης ITA, καθώς και την Mia Horvit του πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα (Νο.30 ITA), με 6-7 (2), 6-4, 6-4.

H Αντωνάκη, η οποία βρίσκεται στο Νο.33 της εθνικής κατάταξης ITA της 1ης κατηγορίας του κολεγιακού, κατάφερε να πετύχει 18 νίκες σε 24 αναμετρήσεις αυτή τη σεζόν στα μονά (18-6), ένα πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα, που έφερε το συνολικό της ρεκόρ στην καριέρα της στο NCAA στο 57-32 νίκες. Σε μονά και διπλά, η Αντωνάκη έχει πετύχει αθροιστικά 105 νίκες.

Μόλις σε 5 αγωνιστικά εξάμηνα (η περσινή σεζόν ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας), η Ελληνίδα παίκτρια έχει ξεχωρίσει ως μια από τις καλύτερες παίκτριες που πέρασαν από την πολιτεία του Μισισίπι. Φέτος κέρδισε το ITA All-America honors (η 5η παίκτρια στην ιστορία του MSU που το καταφέρνει), δυο φορές συμπεριλήφθηκε στις ομάδες All-SEC (2019, 2021) και επίσης κέρδισε επάξια και τις δυο χρονιές της στην Αμερική τη συμμετοχή της στο δυνατότερο ατομικό τουρνουά του κολεγιακού πρωταθλήματος, το NCAA Singles Championship.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots