Παίκτρια της εβδομάδας η Νικολοπούλου

 
Ναταλία Νικολοπούλου
Ναταλία Νικολοπούλου Φωτογραφία: JMU Women's Tennis
tn team Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 - 15:32

Με μια μεγάλη διάκριση τιμήθηκε η Ναταλία Νικολοπούλου, η οποία κέρδισε το βραβείο της παίκτριας της εβδομάδας UTR/ITA, για την κορυφαία κατηγορία του κολεγιακού πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η 21χρονη Ελληνίδα τενίστρια, sophomore στο πανεπιστήμιο James Madison της Βιρτζίνια, κέρδισε τον τίτλο UTR/ITA Division I National Player of the Week για την τελευταία της εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκε από την ITA (Intercollegiate Tennis Association) την Τετάρτη.

Το βραβείο αυτό απονέμεται στον παίκτη και στην παίκτρια που σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση του Universal Tennis Rating τους (UTR) κατά την τελευταία εβδομάδα, κάτι που εξαρτάται από το επίπεδο της απόδοσής τους, από το πόσο μεγάλες νίκες θα κάνουν ή και ο τρόπος που θα τις πετύχουν. Η Νικολοπούλου κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο αγωνιζόμενη στην Division I της ITA, την κορυφαία κατηγορία δηλαδή του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ελληνίδα τενίστρια είχε απολογισμό 4-0 νίκες, κάνοντας το 2 στα 2 στα μονά, όπου έπαιξε από το Νο.3 της ομάδας της, ενώ κέρδισε και τους 2 αγώνες της στα διπλά, όπου επίσης αγωνίστηκε από το Νο.3.

Συνέβαλε στις νίκες του James Madison επί των πανεπιστημίων George Washington και William and Mary, κερδίζοντας τις Alexandr Vesikallio (6-1, 6-3) και Vitoria Okuyama (6-3, 5-7, 6-3) αντίστοιχα.

Στα διπλά, συνεργάστηκε και στις δυο συναντήσεις με την Daniela Voloh, κερδίζοντας τις Sarah Bodewes και Charlotte Bell του George Washington με 6-2, καθώς και τις Elisa Van Meeteren και Alisia Manolescu του Williams and Mary με 6-3.

Αυτό ήταν το πρώτο βραβείο εθνικής εμβέλειας που κέρδισε η Ναταλία και το 4ο βραβείο που κέρδισε συνολικά στη σταδιοδρομία της στην Αμερική τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε διακριθεί ακόμα 3 φορές με το βραβείο CAA Doubles Team of the Week.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots