Πρωταθλητές οι Highlanders με την υπογραφή Κάλντγουελ (pics+vids)

 
Πρωταθλητές οι Highlanders με την υπογραφή Κάλντγουελ (pics+vids)
Πρωταθλητές οι Highlanders με την υπογραφή Κάλντγουελ (pics+vids)
tennisnews team Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 - 15:57

Ο Αλέξανδρος Κάλντγουελ πέτυχε την 18η νίκη του στη σεζόν, αλλά καμιά άλλη δεν ήταν τόσο σημαντική, καθώς ήταν αυτή που χάρισε στους Radford Highlanders το πρώτο τους Big South Championship από το 2012!

Οι Highlanders είχαν προβάδισμα με 3-2 και δυο αγώνες ήταν ακόμη σε εξέλιξη. Ο Κάλντγουελ έχασε το 1ο σετ με 3-6 από τον Raphael Calzi, αλλά πήρε το 2ο στο tie-break (7-3). Εκμεταλλεύτηκε το momentum στη συνέχεια και απέκτησε ένα προβάδισμα με 3-0 στο 3ο σετ.

Ο Calzi, ο οποίος εκπροσωπεί το University of North Caroline Wilmington, πάλεψε και μείωσε σε 3-2, ο Αλέξανδρος όμως ανέκτησε το προβάδισμα με 5-3 και τελικά ολοκλήρωσε το θρίαμβο της ομάδας του, κατακτώντας με 6-3 το 3ο σετ.

Ο Έλληνας αθλητής είχε σημαντικό ρόλο και στα διπλά, καθώς βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει και εκεί έναν πόντο. Συγκεκριμένα, κέρδισε το σετ που έπαιξε μαζί με τον Michiel Meekers, απέναντι στους Bastien Huon και Ondrej Labik, στα 12 games.


O Michiel Meekers και ο Αλέξανδρος Κάλντγουελ

Ο Αλέξανδρος Κάλντγουελ, ο οποίος διανύει την 4η σεζόν του στο Radford University και όπου να 'ναι θα αποφοιτήσει, είχε γίνει ευρύτερα γνωστός πριν μερικούς μήνες, καθώς ήταν ανάμεσα στους πληγέντες της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε τον Ιούλιο του 2018 σε πολλές περιοχές της Αττικής και ο παιδικός του φίλος, Στέφανος Τσιτσιπάς, μίλησε γι' αυτόν κάνοντας έκκληση για βοήθεια, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.

Το σπίτι του Αλέξανδρου καταστράφηκε το καλοκαίρι, αλλά ευτυχώς τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του, δεν είχαν σοβαρούς τραυματισμούς και νοσηλεύτηκαν εγκαίρως στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Δεν άργησε να επιστρέψει στα καθήκοντά του ο 22χρονος Έλληνας τενίστας και λιγότερο από ένα χρόνο μετά έφτασε και στη σημαντικότερη επιτυχία του με τους Highlanders, σε μια μέρα που δύσκολα θα ξεχάσει.

Radford - UNCW

Μονά:
1. Yevhen Sirous - Dustin Werner 5-7, 2-6
2. Rodrigo Magalhaes - Bastien Huon 7-5, 6-7 (3), 3-3, δεν ολοκληρώθηκε
3. Alexandros Caldwell - Raphael Calzi 3-6, 7-6 (3), 6-3
4. Michiel Meekers - Gerard Sola 6-4, 3-6, 6-4
5. Lasalle Po - Ondrej Labik 2-6, 2-6

Διπλά:
1. Magalhaes/Sirous - Werner/Calzi 6-2
2. Caldwell/Meekers - Huon/Labik 7-5
3. Silva/Varga - Monterosso/Sola 3-6

big south title

big south title

big south title

big south title

big south title 7

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots