Παίκτρια της εβδομάδας η Χριστοφή

 
Παίκτρια της εβδομάδας η Χριστοφή
Παίκτρια της εβδομάδας η Χριστοφή
tennisnews team Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 - 14:37

Η Ελένη Χριστοφή, η οποία αγωνίζεται για το πανεπιστήμιο της Georgia, αναδείχθηκε καλύτερη πρωτοετής παίκτρια της εβδομάδας, κερδίζοντας το βραβείο Southeastern Conference Freshman of the Week.

Η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια, τα πηγαίνει περίφημα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, διαπρέποντας στην πρώτη της χρονιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή την εβδομάδα πρόσθεσε άλλη μια διάκριση στο ενεργητικό της, καθώς αναδείχθηκε καλύτερη πρωτοετής παίκτρια στην Southern Conference. Η Ελένη βρίσκεται στο Νο. 18 της συνολικής κατάταξης του κολεγιακού πρωταθλήματος (ΙΤΑ) και αυτή τη στιγμή είναι η 5η καλύτερη πρωτοετής στην κατάταξη.

"Στην Αλαμπάμα, η Ελένη ήταν πολύ καλή και έσωσε δυο match points. Νομίζω πως είναι μια από τις μεγαλύτερες μαχήτριες στην περιφέρεια. Έχει πολύ καλή χρονιά και αυτή η διάκριση δείχνει πως τα πηγαίνει καλά στα μονά και στα διπλά", δήλωσε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας τένις του University of Georgia, Drake Bernstein.

H Χριστοφή κέρδισε και τους δυο αγώνες που συμμετείχε την προηγούμενη εβδομάδα. Την Παρασκευή έσωσε δυο match points για να επικρατήσει της Andie Daniell, του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, με 6-1, 2-6, 7-6 (6), ενώ την Κυριακή κέρδισε την Taylor Russo του πανεπιστημίου του Auburn, με 6-3, 7-5.

Σε 11 αναμετρήσεις στη φετινή χρονιά, η Χριστοφή είναι σχεδόν αήττητη, αφού έχει πανηγυρίσει 10 νίκες (10-1)!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots