Από τη Λευκωσία στο Winston-Salem

 
Από τη Λευκωσία στο Winston-Salem
Από τη Λευκωσία στο Winston-Salem
tennisnews team Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 - 14:42

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, η Ελίζα Ομήρου θα κάνει το μεγάλο υπερατλαντικό ταξίδι, για να περάσει 4 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η νεαρή Κύπρια τενίστρια υπέγραψε συμβόλαιο με το Wake Forest University, όπου θα σπουδάσει με υποτροφία και θα ενισχύσει την κολεγιακή ομάδα του πανεπιστημίου.

Η Ελίζα Ομήρου θα αφήσει τη Λευκωσία από την επόμενη σεζόν, για να μετακομίσει στο Winston-Salem της Βόρειας Καρολίνα. Εκεί θα περάσει 4 πολύ σημαντικά χρόνια της ζωής της, για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Wake Forest και να αγωνιστεί παράλληλα στο πολύ δυνατό επίπεδο του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ, με τους Demon Deacons, όπως ονομάζεται η ομάδα του πανεπιστημίου.

H 17χρονη Ελίζα, της οποίας η υποτροφία ξεκινάει τη σεζόν 2017-2018, είναι εξαιρετικά ταλαντούχα και ήδη θεωρείται μια από τις καλύτερες Κύπριες τενίστριες. Έχει φτάσει μέχρι και το Νο. 140 της παγκόσμιας κατάταξης juniors και το καλοκαίρι ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στα τουρνουά της ITF Junior Circuit που φιλοξενήθηκανστην Κύπρο, κατακτώντας 3 συνεχόμενους τίτλους.

Συγκεκριμένα κέρδισε το ITF Larnaca Junior Cup (Grade 5), το Aphrodite Cup στη Λευκωσία (Grade 4) και το Herodotou Tennis Academy ITF U18 (Grade 4) στη Λάρνακα. Συνολικά έχει κατακτήσει 9 τίτλους της ITF στα μονά.

Αναδείχθηκε κορυφαία Κύπρια τενίστρια το 2014 και το 2015 από την κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ κέρδισε το βραβείο της καλύτερης παίκτριας από την Κύπρο για 3 διαδοχικές χρονιές, από την ομοσπονδία τένις του κράτους.

"Σαν τενίστρια, η Ελίζα έχει καταφέρει πολλά μεγάλα πράγματα για την ηλικία της. Όταν την συνάντησα για πρώτη φορά ήταν η κορυφαία παίκτρια στα 16άρια της Κύπρου, η κορυφαία παίκτρια στα 18άρια και η κορυφαία παίκτρια γενικά, την ίδια στιγμή Πιστεύουμε πως η μετάβασή της στο κολεγιακό τένις θα είναι εξαιρετική, επειδή έχει δώσει αγώνες με μεγάλη πίεση για το Fed Cup. Όχι το Junior Fed Cup, αλλά των γυναικών, με την Εθνική ομάδα της Κύπρου", δήλωσε ο προπονητής του Wake Forest University, Jeff Wyshner. 

Πράγματι, ως μια εκ των κορυφαίων της Κύπρου, η Ομήρου έχει πολλές εμπειρίες από το Fed Cup. Τον φετινό Απρίλιο μάλιστα, στην αναμέτρηση της Κύπρου με την Τυνησία, αντιμετώπισε την Ons Jabeur, μια παίκτρια που έχει περάσει από το Νο. 118 της παγκόσμιας κατάταξης, και τα πήγε αρκετά καλά, γνωρίζοντας την ήττα με 3-6, 2-6. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο Fed Cup το 2014, όταν ήταν μόλις 15 ετών.

"Είμαστε πολύ υπερήφανοι και ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη δέσμευση της Ελίζας στο Wake Forest, στη γενιά αποφοίτησης του 2021. Η Ελίζα θα είναι μια τέλεια προσθήκη για την ομάδα μας, εξαιτίας του εξαιρετικού χαρακτήρα της σε συνδυασμό με την αφοσίωση που θα φέρει στο γήπεδο, αλλά και στις σχέσεις της με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας", συμπλήρωσε ο Wyshner.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots