Κατέκτησε το ITA All-American Championship ο Χρυσοχός

 
Κατέκτησε το ITA All-American Championship ο Χρυσοχός
Κατέκτησε το ITA All-American Championship ο Χρυσοχός
tennisnews team Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 - 12:08

Ο Πέτρος Χρυσοχός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ITA All-American Championship, καθώς πέτυχε 6 μεγάλες νίκες στην Τάλσα της Οκλαχόμα και έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του Wake Forest University, που κατέκτησε το πολύ σημαντικό τουρνουά για το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Ο δευτεροετής του Wake Forest, Πέτρος Χρυσοχός, αναδείχθηκε πρωταθλητής στο ITA All-American Championship την προηγούμενη εβδομάδα, πετυχαίνοντας 6 διαδοχικές νίκες, 5 από αυτές χωρίς να χάσει σετ.

Ο 20χρονος Κύπριος πρωταθλητής, ο οποίος έχει φτάσει έως το Νο. 469 της παγκόσμιας κατάταξης στο παρελθόν και έχει κερδίσει 3 Futures τίτλους στο μονό, κέρδισε στην πρώτη του αναμέτρηση τον Mate Cutura (No. 26 στο κολεγιακό πρωτάθλημα), με 6-4, 6-4. Στη συνέχεια απέκλεισε τον Gage Brymer (Νο. 38) με 6-3, 6-1 και στη φάση των "16" επικράτησε δύσκολα του Jose Salazar (Νο. 45), με 7-6 (1), 4-6, 7-6 (4).

Στα προημιτελικά ο Πέτρος πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη. Ο Κύπριος αθλητής, Νο. 6 στο ταμπλό και Νο. 8 στη κατάταξη του κολεγιακού πρωταθλήματος, επιβλήθηκε του Δανού Mikael Torpegaard με 6-2, 6-4. Ο Torpegaard είναι 22 χρονών, βρίσκεται στο Νο. 372 της παγκόσμιας κατάταξης και δυο εβδομάδες πριν από το τουρνουά είχε κατακτήσει το Columbus Challenger στο Οχάιο! Ο Δανός είναι επίσης στο Νο. 1 της συνολικής κατάταξης του κολεγιακού πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, εκπροσωπώντας το Αρκάνσας.

Στα ημιτελικά ο Χρυσοχός κέρδισε τον Alfredo Perez (Νο. 37) από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα με 7-5, 6-1, ενώ στον τελικό επικράτησε του Hugo Di Feo (No. 33) από το Ohio State University, με 6-4, 6-0.

"Ο Πέτρος είχε μια εκπληκτική εβδομάδα. Προφανώς έκανε πολύ καλή δουλειά στην προετοιμασία του τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Περάσαμε αρκετό χρόνο μαζί και τον βοήθησα να δουλέψει στη φυσική του κατάσταση. Η δουλειά απέδωσε καρπούς και έπαιξε καταπληκτικό τένις", δήλωσε ο προπονητής του Wake Forest, Tony Bresky.

"Είναι μια μεγάλη επιτυχία για το Wake Forest, να έχει στην ομάδα του τον Πέτρο, που κέρδισε το τουρνουά, τον Skander Mansouri και τον Christian Seraphim, που έφτασαν έως τα ημιτελικά. Ήμασταν η μόνη ομάδα που είχαμε εκπροσώπους στους ημιτελικούς των μονών και των διπλών και αυτό αυξάνει τις προσδοκίες μας για το μέλλον", συμπλήρωσε ο Bresky.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots