Ρεκόρ νικών η Κορδολαίμη!

 
Ρεκόρ νικών η Κορδολαίμη!
tennisnews team Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 - 18:00

Οι Houston Cougars πέτυχαν δύο νίκες και μία ήττα το περασμένο Σαββατοκύριακο, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του American Athletic Conference Championship. Η Ελένη Κορδολαίμη ήταν άψογη και πρόσθεσε 3 νίκες στο ενεργητικό της, για να ισοφαρίσει το καλύτερό ρεκόρ μιας παίκτριας σε μια σεζόν στην ιστορία της ομάδας, με 24 νίκες.

Το πανεπιστήμιο του Houston, που είναι στο Νο29 της κατάταξης, κέρδισε στα προημιτελικά το University of Connecticut, με 4-0. Η Κορδολαίμη κέρδισε την προσωπική της αντίπαλο, Emma Alderman, με 6-3, 6-2, ενώ η συμπαίκτριά της, Δέσποινα Βογάσαρη, δε χρειάστηκε να αγωνιστεί, αφού η ομάδα της είχε πάρει ήδη τη νίκη.

Στα ημιτελικά οι Cougars του Houston νίκησαν το SMU με 4-1, με την Κορδολαίμη να διπλασιάζει τις νίκες της. Η 22χρονη Ελληνίδα, η οποία διανύει την 4η και τελευταία της σεζόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, επιβλήθηκε της Anna Kate Anderson, με 6-2, 6-2.

Η Δέσποινα Βογάσαρη ήταν στο 4-6, 6-4, 4-4 με την Hristina Dishkova σε αυτή την αναμέτρηση, ωστόσο και πάλι δε χρειάστηκε να ολοκληρώσει την προσπάθειά της, αφού οι Cougars νίκησαν πρόωρα.

Στον τελικό έγινε μεγάλη μάχη, αλλά το πανεπιστήμιο της Tulsa κέρδισε το πρωτάθλημα, με 4-3. Για ακόμα μια φορά η βοήθεια της Κορδολαίμη ήταν πολύ σημαντική, αφού η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε την Rongrong Leenabanchong με 7-6 (4), 6-4. Η Βογάσαρη νίκησε την Ksenia Laskutova με 6-2, 6-3, ωστόσο οι δύο ελληνικές νίκες δε στάθηκαν αρκετές για το Houston.

Πάντως, με την τελευταία της νίκη, η Ελένη έφτασε σε ένα σπουδαίο ρεκόρ. Έφτασε τις 24 νίκες στην τελευταία της χρονιά και ισοφάρισε το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας της!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots