
Η Maria Sharapova συνέχισε το πολύ καλό της παιχνίδι σήμερα στο Roland Garros και πήρε άνετη πρόκριση απέναντι στην Andrea Petkovic με 6-0, 6-3.
Η 24χρονη Ρωσίδα δεν ταλαιπωρήθηκε από την κακιά συνήθειά της να κάνει κακό ξεκίνημα και στη συνέχεια να κυνηγά να ανατέψει το σκορ. Αντίθετα πήρε τα πρώτα οκτώ games του παιχνιδιού κατακεραυνώνοντας την Petkovic.
H Sharapova είχε καλές επιστροφές και έπαιξε πολύ επιθετικά από τη βασική γραμμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρωσίδα κέρδισε το 60% των πόντων στην υποδοχή της! Αυτός είναι ο δεύτερος ημιτελικός της Sharapova σε Roland Garros όταν έχασε το 2007 από την Ana Ivanovic.
H Sharapova πιστεύει ότι φέτος είναι η καλύτερη χρονιά της στο Γαλικό Όπεν "Νοιώθω δυνατή και έχω ξεπεράσει πολλές δύσκολες καταστάσεις σε μερικούς αγώνες εδώ. Αλλά πάντα βρήκα το δρόμο να επιστρέψω στο παιχνίδι και για αυτό βρίσκομαι εδώ." δήλωσε στα media η Ρωσίδα.

Η Sharapova θα συναντήσει την Κινέζα Li Na, που ήταν παρούσα και στον τελικό του Australian Open. Η Li Na κέρδισε την Victoria Azarenka με 7-5, 6-2 και πήρε την πρόκριση. Η Κινέζα χρησιμοποίησε άψογα τη γρήγορη κίνησή της στο γήπεδο για να πάρει το πάνω χέρι στο παιχνίδι.
Η Azarenka που δεν είχε χάσει σετ φέτος στο Παρίσι προσπάθησε να επιβληθεί στην Li Na αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη διαφορά. Η Li Na είναι πρώτη Κινέζα που φτάνει σε ημιτελικό στο Roland Garros.










