
Η Kim Clijsters νίκησε την Caroline Wozniacki με 6-3, 7-6 (4) στη Rod Laver Arena και πήρε το δεύτερο εισιτήριο των ημιτελικών του Australian Open. Η 28χρονη Βελγίδα, κράτησε στη ζωή τις ελπίδες της για την υπεράσπιση του τίτλου στη Μελβούρνη και στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τη Νο3 στον κόσμο Victoria Azarenka. Στην αντίπερα όχθη, η Wozniacki έχασε τα πάντα, καθώς εκτός από το πρώτο της Major αποχαιρέτησε και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από 68 εβδομάδες παραμονής.
Η Clijsters πλέον βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την υπεράσπιση του τίτλου της, με την πρώτη της αντίπαλο να ακούει στο όνομα Victoria Azarenka. Οι δύο τενίστριες θα τεθούν αντιμέτωπες στον 15ο ημιτελικό για την έμπειρη Βελγίδα και μόλις δεύτερο για τη νεαρή Λευκορωσίδα, Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.
Για τη Wozniacki η Μελβούρνη θα αποτελέσει τέλος εποχής, καθώς μετά την ολοκλήρωση του Αυστραλιανού Όπεν θα υποχωρήσει για πρώτη φορά από την παγκόσμια κατάταξη, μετά την άνοδό της εκεί στις 11 Οκτωβρίου του 2010. Η 21χρονη Δανέζα, είχε πει πριν ξεκινήσει το τουρνουά ότι πλέον την ενδιαφέρει μόνο να κατακτήσει ένα Grand Slam, ενώ όσες φορές δεν τα κατάφερνε στο παρελθόν δήλωνε πανευτυχής γιατί ήταν στο Νο1.
Τελικά στην Αυστραλία έχασε τα πάντα, αφού εκτός από την αποτυχία της να προσθέσει το πρώτο της Major στην τροπαιοθήκη της, έχασε και 360 βαθμούς, που θα τη φέρουν στην καλύτερη περίπτωση στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και στη χειρότερη στο Νο4.



















