
"Νοιώθω τόσο καλά!!! Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενη. Είχε αέρα αλλά δόξα το Θεό τα κατάφερα!" Αυτά δήλωσε η Λένα Δανιηλίδου αμέσως μετά τη νίκη της στον πρώτο γύρο του κυρίως ταμπλό του Australian Open.
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το Australian Open η Λένα Δανιηλίδου, η οποία έπειτα από μία εμφάνιση γεμάτη υποσχέσεις, επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση της Γιαπωνέζας Kimiko Date-Krumm (JPN) με 6-3, 6-2, σφραγίζοντας ένα από τα πρώτα εισιτήρια για τον δεύτερο γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς. Εκεί θα έχει σαφώς δυσκολότερο έργο, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπη με την Γερμανίδα Julia Goerges.
Με νίκη συνδυάστηκε η πρεμιέρα της Λένας Δανιηλίδου στην πρώτη ημέρα του Αυστραλιανού Όπεν. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην 41χρονη αλλά ακόμα δυνατή Date-Krumm, την οποία και νίκησε στα δύο σετ, έπειτα από μόλις 84 λεπτά αγώνα, εκμεταλλευόμενη τα πολλά αβίαστα λάθη της Γιαπωνέζας, αλλά και τη δική της πολύ καλή εμφάνιση στην 8η παρουσία της στο κυρίως ταμπλό του Αυστραλιανού Grand Slam.Η Λένα, παρά τα 6 διπλά λάθη της, ήταν πολύ αποτελεσματική από τη γραμμή του σερβίς με 86% αποτελεσματικότητα στις πρώτες της προσπάθειες, ενώ κέρδισε συνολικά 65 πόντους έναντι 44 της αντιπάλου της. Γενικά, περιόρισε στο ελάχιστο τα λάθη της, τα οποία σταμάτησαν στα 13. Αντίθετα, η Γιαπωνέζα αντίπαλός της υπέπεσε σε 43 αβίαστα λάθη, αριθμός που δεν της επέτρεψε να μπει ποτέ στο ματς. Η επόμενη αντίπαλος της Δανιηλίδου η πολύ δυνατή Julia Goerges. H 23χρονη Γερμανίδα, Νο22 του ταμπλό, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στην Polona Hercog, της οποίας και επικράτησε με 6-3, 7-6 (3), και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.
Με τη νίκη της αυτή η Δανιηλίδου αυξάνει κατά 60 τη συνολική της συγκομοιδή σε πόντους κατάταξης, που σημαίνει μία θέση κοντά στις 80 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.



| Date-Krumm(JPN) | Daniilidou(GRE) | |
|
1st Serve %
|
41 of 62 = 66 %
|
29 of 47 = 62 %
|
|
Double Faults
|
6
|
6
|
|
Unforced Errors
|
43
|
14
|
|
Winning % on 1st Serve
|
23 of 41 = 56 %
|
25 of 29 = 86 %
|
|
Winning % on 2nd Serve
|
6 of 21 = 29 %
|
7 of 18 = 39 %
|
|
Winners
|
18
|
13
|
|
Receiving Points Won
|
15 of 47 = 32 %
|
33 of 62 = 53 %
|
|
Break Point Conversions
|
2 of 2 = 100 %
|
5 of 9 = 56 %
|
|
Net Approaches
|
9 of 18 = 50 %
|
8 of 14 = 57 %
|
|
Total Points Won
|
44
|
65
|
|
Fastest Serve Speed
|
148 KMH
|
168 KMH
|
|
Average 1st Serve Speed
|
134 KMH
|
140 KMH
|
|
Average 2nd Serve Speed
|
112 KMH
|
129 KMH
|



















