Χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά του ABN AMRO World Tennis Tournament οι τρεις κορυφαίοι seeded του τουρνουά. Ο Roger Federer επιβλήθηκε με 2-0 σετ σε ένα κλειστό παιχνίδι του Jarkko Nieminen, ο Tomas Berdych νίκησε με 6-3, 6-4 τον Andreas Seppi, ενώ εντυπωσιακότερος όλων ήταν ο Juan Martin Del Potro, ο οποίος συνέτριψε με 6-0, 6-1 τον Viktor Troicki.
Σθεναρή ήταν η αντίσταση που συνάντησε στα προημιτελικά του Ρότερνταμ ο Federer, που ξεπέρασε τελικά χωρίς απώλειες το εμπόδιο του Nieminen. O 30χρονος Ελβετός, επικράτησε με 7-5, 7-6 (2) του Φινλανδού, σε ένα παιχνίδι που σημειώθηκε μόλις ένα break, αφού το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης φρόντισε να μη δώσει ούτε ένα break point στον αντίπαλό του.Στα ημιτελικά της διοργάνωσης ο Federer θα αντιμετωπίσει τον Nikolay Davydenko, με τον Ουκρανό να πραγματοποιεί εμφάνιση από τα παλιά, συντρίβοντας τον Richard Gasquet με 7-5, 6-3. Ο Davydenko θα πρέπει να ξεπεράσει τον κακό του δαίμονα αν θέλει να προκριθεί στον πρώτο του φετινό τελικό, αφού σε 18 αγώνες κόντρα στον Federer έχει ηττηθεί 16 φορές.

Νωρίτερα την ίδια μέρα οι δύο άλλοι σπουδαίοι τενίστες που αγωνίζοντας στην πόλη της Ολλανδίας, Tomas Berdych και Juan Martin Del Potro, επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και την πολυαναμενόμενη μάχη τους στα ημιτελικά. Ο τελευταίος μάλιστα το έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, καθώς έχασε μόλις ένα game από τον Troicki, πετώντας έξω τον Σέρβο μέσα σε 61 μόλις λεπτά.
Επόμενος αντίπαλος για τον 23χρονο Αργεντινό, ο Tomas Berdych, που επιβλήθηκε του Ιταλού Seppi με 6-3, 6-4. "Παίζει πολύ καλά τα τελευταία δύο χρόνια και έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ επικίνδυνος σε αυτή την επιφάνεια με το forehand του. Το σερβίς του είναι πολύ δυνατό. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου, στο σερβίς μου και στο forehand μου, για να δημιουργήσω τις ευκαιρίες μου όποτε μπορέσω", δήλωσε για τον Τσέχο ο Del Potro, ο οποίος βρίσκεται στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης.







