tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Τα διοικητικά όργανα αντιδρούν στην ένωση παικτών

E-mail Εκτύπωση

tennis governing bodies
Η ΑΤΡ και τα υπόλοιπα διοικητικά όργανα του τένις, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένα με την πρωτοβουλία των παικτών να δημιουργήσουν μια νέα ανεξάρτητη ένωση, εκδίδοντας κοινή ανακοίνωση στην οποία τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να παραμείνουν ενωμένοι και να μην υπάρξει διάσπαση σ' αυτή τη δύσκολη εποχή.

Πολλοί παίκτες της ΑΤΡ απ' ότι φαίνεται είναι απογοητευμένοι για πολλά ζητήματα στο Tour και αυτές τις ημέρες που είχαν την ευκαιρία να τα πουν και από κοντά, φαίνεται πως αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια δική τους ένωση, ανεξάρτητη από την ΑΤΡ, η οποία δημιουργήθηκε πριν από 30 χρόνια για να εκπροσωπεί τους παίκτες και τους διοργανωτές.

Ο Vasek Pospisil υπέβαλε ήδη την παραίτησή του, ως μέλος του συμβουλίου των παικτών, ανακοινώνοντας μέσω αυτής ότι αισθάνεται πως με την τωρινή της μορφή της ΑΤΡ, οι φωνές των παικτών είναι αδύνατο να ακουστούν. Διαφορετική άποψη φαίνεται πως έχουν στην ΑΤΡ, που μετά και τις τελευταίες εξελίξεις εξέδωσαν μια ανακοίνωση στην οποία παρακαλούν τους παίκτες να μην προχωρήσουν σ' αυτή την κίνηση.

Η ανακοίνωση της ΑΤΡ:

"Η επιτυχία του ATP Tour και η ανάπτυξή του σε μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές οργανώσεις στα τελευταία 30 χρόνια, έχει χτιστεί στις βάσεις μιας ισότιμης συνεργασίας, ανάμεσα στους παίκτες και στα τουρνουά, με μια παράλληλη συνεργασία με τα Grand Slam, τη WTA και την ITF.

H κυβερνητική δομή του ATP Tour, παρέχει στους παίκτες ισότιμες θέσεις στο τραπέζι κάθε μεγάλης συζήτησης που επηρεάζει το circuit. Αναγνωρίζουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας στις σημερινή εποχή, ωστόσο πιστεύουμε ότι τώρα είναι ώρα για ενότητα και όχι για μια ακόμα διάσπαση. Παραμένουμε ακλόνητοι στη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους παίκτες απ' όλες τις περιοχές και εγγυόμαστε ότι θα έχουν το μέγιστο όφελος στα χρόνια που θα είναι στο tour και ότι οι φωνές τους θα ακούγονται.

Παράλληλα, παραμένουμε δεσμευμένοι στη στενή μας συνεργασία με τα κυβερνητικά όργανα του τένις, όσο κοιτάζουμε να φέρουμε το άθλημά μας στην εκπλήρωση των πραγματικών δυνατοτήτων του. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι ως άθλημα μπορούμε πραγματικά να συγκεντρωθούμε στους fans, να φέρουμε νέο κόσμο και να διασφαλίσουμε ότι το τένις θα συνεχίσει να ευημερεί."

Λίγο αργότερα, δημοσιεύτηκε ακόμα μια ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφουν οι ATP, WTA, ITF, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon και US Open: 

"Η άνευ προηγουμένου πρόκληση που δημιουργήθηκε εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, συνεχίζει να επηρεάζει τον αθλητισμό και τον τρόπο ζωής μας, με τρόπους που δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Οι σκέψεις μας συνεχίζουν να είναι με όλους εκείνους που επηρεάζονται, σε όλο τον κόσμο.

Για την αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κρίσης, το άθλημά μας και όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό, παίκτες, προπονητές, διαιτητές, διοργανωτές, συνεργάτες, ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, πρέπει να μείνουν ενωμένοι. Εργαστήκαμε ακούραστα για να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή στους αγώνες, παρέχοντας ευελιξία και δικαιοσύνη μέσα από προσαρμογές στους κανονισμούς, αλλά και οικονομική υποστήριξη για όσους τη χρειάζονται περισσότερο. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε συνεργασία και ισχυρές σχέσεις, υποστηρίζοντας πλήρως την ΑΤΡ στο ρόλο της και στην εκπροσώπηση των καλύτερων συμφερόντων των παικτών σε όλο αυτό.

Είναι δική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε πως το άθλημά μας θα βγει απ' αυτή την κρίση με ισχυρά θεμέλια, πάνω στα οποία θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε. Είναι καιρός για ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία και όχι διάσπαση. Είναι μια στιγμή για να σκεφτείτε και να ενεργήσετε προς το καλύτερο συμφέρον του αθλήματος, για τώρα και για το μέλλον. Όταν συνεργαζόμαστε όλοι, το άθλημα είναι ισχυρότερο."

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΤΡ, το βράδυ του Σαββάτου οι παίκτες έχουν κανονίσει ήδη μια ομαδική συνάντηση στο "bubble" της Νέας Υόρκης, που θα πρόκειται πιθανώς για την ανεπίσημη ίδρυση της ένωσης, που θα ονομάζεται PTPA (Professional Tennis Players Association).

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση